Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΕΞΩΓΗΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΤΟ 1803;


Ένα αλλοδαπό σκάφος έφθασε στις ακτές της Ιαπωνίας το 1803;
Πηγή Αθέατη γνώση: Πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει απο τότε που το History Channel μετέδωσε ένα ντοκιμαντέρ για ένα παλιό ιαπωνικό μύθο, εμφανίζοντας ορισμένα αρχαία σχέδια στο κοινό, που πολλοί δεν δίστασαν να τα συνδέσουν με μια καλλιτεχνική απεικόνιση ενός UFO. Ή μάλλον, η ευρέως διαδεδομένη έννοια ένος «στρογγυλεμένου» σχήματος αγνώστου προελέυσεως.
Η ιστορία έγινε για πρώτη φορά γνωστή στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα μέσα από δύο βιβλία που ήταν απο συλλογές διαφόρων εκδηλώσεων με περίεργα στοιχεία μυθοπλασίας που βασίζονται στην ιαπωνική λαογραφία του χρόνου: το "Toen Shosetsu" και το "Ume Chiri" που δημοσιεύθηκαν το 1825 και το 1844, αντίστοιχα. Και τα δύο έργα έχουν περιλάβει την ίδια ιστορία, λίγο πολύ με τον ίδιο τίτλο:  «Ξένη γυναίκα σε μια κοίλη βάρκα». Η ιστορία ξεκινάει στις 22 Φεβρουαρίου 1803, οι κάτοικοι του χωριού στην Ιαπωνία (Σύγχρονο Ibaragi) είδαν ένα παράξενο σκάφος να επιπλέει στη θάλασσα και σιγά-σιγά να πλησιάζει την ακτή. Όταν το συνάντησαν κάποιοι ψαράδες στη συνέχεια το ρυμούλκησαν στην ακτή, βρήκαν μέσα σε αυτό μια νεαρή γυναίκα - περίπου 20 ετών - με ασυνήθιστη φυσιογνωμία, ροζ δέρμα και μακριά κόκκινα μαλλιά, όπως προσκολλήθηκε σε ένα ξύλινο κιβώτιο. Ένα αντικείμενο μεγάλης σημασίας γι αυτήν, δεδομένου ότι δεν  επέτρεπε σε κανένα να το αγγίξει  Το σκάφος, επίσης άγνωστο στους ντόπιους, ήταν στρογγυλό και μικρού μήκους, περίπου 5,5 μέτρα πλάτος και περίπου 3 μέτρα ύψος.  Το ανώτερο τμήμα του ήταν μαύρο και είχε χρωματίσει τα παράθυρα γυαλιού που καλύφθηκαν με το κιγκλίδωμα, διαμορφώνοντας τέσσερα παράθυρα εκ των οποίων οι άκρες ήταν προστατευμένες από κάποιο είδος πίσσας. Το χαμηλότερο μέρος ήταν ενισχυμένο με φύλλα σιδήρου και το εσωτερικό του καλυπτόταν απο μια γραφή που οι ντόπιοι δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν. Υπήρξε μια μαλακή κουβέρτα τρόφιμα και νερό για την παράξενη κυρία.

Ένα αλλοδαπό σκάφος έφθασε στις ακτές της Ιαπωνίας το 1803
Ένα εξωγήινο σκάφος έφθασε στις ακτές της Ιαπωνίας το 1803
Η εικόνα που απεικονίζεται ανωτέρω παρουσιάζει μια παλαιά απεικόνιση από εκείνα τα ίδια κείμενα, τα οποία, σύμφωνα με μερικούς, αντιπροσωπεύουν το διαστημικό σκάφος.
Το Utsuro Bune (ή Utsuro Fune) κυριολεκτικά σημαίνει `κοίλο σκάφος στα ιαπωνικά - που οι χωρικοί είδαν να επιπλέει προς το μέρος τους, ένα μικρό σκάφος όπως ένα κύπελλο ρυζιού.

Αληθινή ή όχι, το γεγονός είναι ότι η ιστορία που διηγείται το 1825 και το 1844 στα Ιαπωνικά βιβλία αντιστοιχεί στην περίοδο Tokugawa (1603-1867), όταν η Ιαπωνία απομονώθηκε από τον υπόλοιπο κόσμο, ζούσαν σε μια πλήρως φεουδαρχική κοινωνία (το shogunate) αποφεύγοντας όλες τις ξένες επιρροές. ειδικά τη δυτική. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι η παρουσία «κάποιου που προήλθε από μακρυά» (ένας εξωγήινος) θα ήταν αιτία για συνομιλία… είτε ενάντια στον ιαπωνικό απομονωτισμό.
Μερικές πολύ πιθανές ερμηνείες για την ταυτότητα της κοκκινομάλλας γυναίκας έχουν τεθεί εμπρός, και ίσως εκείνες που τείνουν την προσοχή δίνονται στο αρχαίο ρωσικό έθιμο που ασχολούνται με τους άπιστους συζύγους - είναι σωστές. Ο σκληρός άγραφος νόμος εξουσιοδοτούσε  αποκεφαλισμό για το αρσενικό, το κεφάλι το έβαζαν σε ένα κουτί που αργότερα δινόταν στη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια αποβάλλεται από την κοινότητα με την τοποθέτηση της πάνω σε μια μικρή βάρκα που είχε ρυμουλκηθεί στη θάλασσα, και στη συνέχεια την εγκαταλείπουν στη μοίρα της.

Η εγγύτητα μεταξύ της Ρωσίας και της Ιαπωνίας ενθαρρύνει αυτήν την υπόθεση. Πολύ καλύτερα, φυσικά, από οποιαδήποτε, περνώντας ιδέες για την κοκκινομάλλα γυναίκα στη «κοίλη βάρκα» και για τους επισκέπτες από έναν άλλο κόσμο.
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger