Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ARION VULGARIS: Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ

Πηγή Αθέατη γνώση: Η μάστιγα του "σούπερ-γυμνοσάλιαγκα" έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ισπανία, που ταξιδεύουν στις εισαγόμενες σαλάτες και τα λουλούδια.

Οι ισπανοί εισβολείς ζευγαρώνουν με τα είδη που έχουν ήδη βρεθεί στη Μεγάλη Βρετανία για να δημιουργήσουν ένα "μεταλλαγμένο" είδος που απειλεί να φάει στο διάβα του τις καλλιέργειες μας και τα αυτόχθονα είδη γυμνοσάλιαγκα. Ο γίγαντας ισπανικός γυμνοσάλιαγκας, μπορεί να αυξηθεί μέχρι και 15cm, και έχει ήδη ταξιδέψει στην Ουαλία. 
Παράγουν εκατοντάδες αυγά και Θα μπορούσαν να εξαπλωθούν και επίσης θα μπορούσαν να εξαφανίσουν τους μητρικούς γυμνοσάλιαγκες.
"Ο ισπανικός γυμνοσάλιαγκας (Arion vulgaris) και ένας στενός συγγενής με παρατσούκλι του ισπανικού Slug Stealth (Arion flagellus) είναι τόσο μια απειλή για εισβολή», δήλωσε εμπειρογνώμονας από το Πανεπιστήμιο του Newcastle. "Και τα δύο είδη είναι γνωστό ότι υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην ηπειρωτική Ευρώπη έχουν παραχθεί πληγές και είναι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί το ίδιο κι εδώ." Οι γυμνοσάλιαγκες δεν είναι επιλεκτικοί όταν πρόκειται για φαγητό. Είναι γνωστό ότι έχουν φάει νεκρά κουνέλια, περιττώματα σκύλων, ακόμα και το δικό τους είδος γυμνοσάλιαγκες.
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger