Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ ΕΠΙ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΣΚΙΟ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑ

Cursed: Η κύλισης μολύβδου ανακαλύφθηκε στην Ανατολική Farleigh, Kent, το οποίο περιέχει τα ονόματα των 14 ατόμων για τους οποίους ο συντάκτης του ήθελε να φέρει κακή τύχη

Πηγή Αθέατη γνώση: Ενα αρχαίο δισκίο ξεθάβετε στο Κεντ και είναι χαραγμένο με κατάρες που προορίζεται να φέρει κακή τύχη σε περισσότερο από μια ντουζίνα ανθρώπους.

Το δισκίο μολύβδου βρέθηκε στην Ανατολική Farleigh, σε μια περιοχή ρωμαϊκής αγροικίας, βρέθηκε σε ένα κτίριο του 3,4 αιώνα, που μπορεί να ήταν κάποιο είδος ναού
Αναγράφονται με κεφαλαία γράμματα τα ονόματα 14 ανθρώπων, που ένας ειδικός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, λέει ότι προοριζόταν σε θύματα για κατάρα.

Ανακαλύφθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο Maidstone κατά τις ανασκαφές πριν από τρία χρόνια και από τότε έχει υποστεί μια σειρά από λεπτομερείς εξετάσεις για να προσδιοριστεί ο σκοπός του.

Το εξαιρετικά εύθραυστο 6 εκατοστών δισκίο, το οποίο είναι μόλις 1 χιλιοστό πάχος, είναι ένα παράδειγμα απο ένα είδος μαύρης μαγείας δημοφιλής στην ελληνική και ρωμαϊκή εποχή που ζητούσαν από τους θεούς να βασανίζουν συγκεκριμένα θύματα.
Μόλις γραφτούν, τα δισκία θα κυλιόνταν για να κρύψουν τις επιγραφές τους, είτε καρφωμένα στον τοίχο ενός ναού ή να θάβονται σε χώρους που θεωρούνται κοντά στον κάτω κόσμο, όπως τάφους, πηγές ή πηγάδια.
Ο κύλινδρος του Κεντ  ήταν τυλιγμένος προσεκτικά και θάφτηκε. Δεδομένου ότι ξετυλίχτηκε τα γράμματα έγιναν ορατά κάτω από ένα μικροσκόπιο σάρωσης.

Μόλις ορατή: Τα γράμματα χαραγμένα στο μόλυβδο δισκίο δει κάτω από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης
Μόλις που είναι ορατά: Τα γράμματα χαραγμένα στο δισκίο κάτω από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης
Ο Δρ Ρότζερ Tomlin, λέκτορας στην Ύστερη Ρωμαϊκή Ιστορία στο Wolfson College της Οξφόρδης, ο οποίος είναι ειδικός στις ρωμαϊκές επιγραφές, πέρασε τέσσερις ημέρες για την εξέταση, και πιστεύει ότι έγινε τον 3ο μ.Χ. αιώνα.
«Η ταμπλέτα δεν έχει ημερομηνία», είπε ο Δρ Tomlin, «και επειδή είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα, είναι πιθανό ότι αυτό έγινε στο τρίτο αιώνα μ.Χ..

Μαύρη μαγεία: Δρ Roger μεταγραφή του Tomlin του κειμένου για την κύλιση. Μερικά ονόματα που γράφονται ανάποδα ή προς τα πίσω, φαίνεται να είναι ένα μέσο για να γίνει η ζωή του να είναι ιδιαίτερα φαύλος δύσκολο για τα άτομα
Μαύρη μαγεία:  Μερικά ονόματα που γράφονται ανάποδα ή προς τα πίσω, φαίνεται να είναι ένα μέσο για να γίνει η ζωή ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνα τα άτομα
Κρυφές: Η κύλισης, όπως φάνηκε όταν βρέθηκε. Τα εξαιρετικά εύθραυστη 6 εκατοστά από το tablet είναι μόνο 10 εκατοστά πάχους 1 mm

Ο κύλινδρος όπως εμφανίστηκε όταν βρέθηκε. Το εξαιρετικά εύθραυστο 6cm δισκίο, είναι ακριβώς 1mm παχύ
Από αυτό που ήταν σε θέση να αποκρυπτογραφηθεί ήταν τα λατινικά ονόματα Sacratus, Constitutus, Memorianus και Constan, καθώς επίσης και δύο κελτικά ονόματα, Atrectus και Atidenus.
Οκτώ περαιτέρω ονόματα είναι ελλιπή, αλλά ο περαιτέρω καθαρισμός και η εξέταση θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν στη μεταγραφή τους, είπε ο Δρ Tomlin.
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger