Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

«Οχι» από τη Μόσχα σε κατασκευή ισλαμικού τεμένους

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Την απόφαση για κατασκευή ενός τεμένους και ενός ισλαμικού κέντρου στα βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας ακύρωσε σήμερα η δημαρχία της Μόσχας, λόγω των αντιδράσεων που προέβαλαν οι κάτοικοι του προαστίου.
«Η απόφαση να απορριφθεί η κατασκευή (του συγκροτήματος) συνδέεται με την αντίθεση μίας μερίδας κατοίκων του προαστίου Μίτινο», τονίζεται στην ανακοίνωση της δημαρχίας μετά το πέρας της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής έργων.

Αρχικά η δημαρχία είχε συναινέσει υπέρ της κατασκευής του τεμένους και του ισλαμικού κέντρου, όμως μετά την διαδήλωση που πραγματοποίησαν περίπου 2.000 κάτοικοι, οι οποίοι ήσαν αντίθετοι στο σχέδιο, αποφάσισε να αναθεωρήσει την προκαταρκτική έγκριση.
Ερωτηθέν από το Γαλλικό Πρακτορείο, στέλεχος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου του Μίτινο εξήγησε πως η τοποθεσία που επελέγη για την ανέγερση του τεμένους ήταν εσφαλμένη, εξαιτίας των σημαντικών κυκλοφοριακών συμφορήσεων που προκαλούνται στην περιοχή λόγω της συνύπαρξης στο ίδιο σημείο ενός αστυνομικού τμήματος, ενός σταθμού πρώτων βοηθειών και ενός πυροσβεστικού σταθμού.
«Οι κάτοικοι δεν θα είχαν πρόσβαση σε όλες αυτές τις υπηρεσίες εξαιτίας της συρροής μεγάλου αριθμού ανθρώπων στο τέμενος αυτό», τόνισε ο Βλαντίμιρ Ντεμίντκο, προσθέτοντας πως το ψήφισμα κατά της ανέγερσής του συγκέντρωσε 4.000 υπογραφές.
Οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι υπηρεσίες τους θα αναζητήσουν ένα άλλο, καταλληλότερο, σημείο για την ανέγερση του εν λόγω ισλαμικού κέντρου και του τεμένους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger