Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΡΩΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΕ 5 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΝΤΙΛΑ


RIA Novosti / Said Tzarnaev
Πηγή atheatignosi: Ένας δάσκαλος επικεφαλής ενός σχολείου στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου της Ρωσίας απαγόρευσε σε πέντε μουσουλμάνες μαθήτριες από το να παρακολουθούν μαθήματα φορώντας μαντήλι. Αγανακτισμένοι οι γονείς έχουν κάνει τα παράπονα τους στο γραφείο ενός τοπικού εισαγγελέα για το θέμα.
Το σκάνδαλο ξέσπασε πριν από μία εβδομάδα σε ένα σχολείο στο χωριό Καρά-Tyube στην περιοχή Σταυρούπολη της Ρωσίας. Πολλά κορίτσια μουσουλμάνες διαφόρων ηλικιών τους είχαν ενημερώσει ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος τους στο σχολείο, εκτός αν βγάλουν τις μαντίλες τους.
"Αλλά αυτό είναι απαράδεκτο στη θρησκεία μας, δήλωσε ο " Ravil Kaibaliyev, ο πατέρας ενός από τα παιδιά στην καθημερινή εφημερίδα Izvestia.
Οι γονείς των παιδιών έχουν κάνει καταγγελίες στο γραφείο του εισαγγελέα της περιοχής, υποστηρίζοντας ότι το σχολείο παραβιάζει τα συνταγματικά τους δικαιώματα στην εκπαίδευση και την ελευθερία της θρησκείας.
Ο εισαγγελέας υποσχέθηκε να εκδώσει μια νομική εκτίμηση του περιστατικού μέσα σε 30 ημέρες, και να λάβει τα κατάλληλα μέτρα εάν ο διευθυντής του σχολείου βρέθηκε να έχει παραβεί το νόμο.
Η επικεφαλής του σχολείου, Μαρίνα Savchenko είπε ότι αν φορέσουν μαντίλα παραβιάζουν την πολιτική του σχολείου, το οποίο απαιτεί από τους μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα με κοσμικά ρούχα. "Εμείς δεν επιμένουμε ότι τα κορίτσια δεν πρέπει να φορούν μαντίλα συνέχεια, αλλά κατά τη διάρκεια της σχολικής ώρας.
Το υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας  υποστηρίζει τη διοίκηση του σχολείου, λέγοντας ότι τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν τους δικούς τους κανονισμούς όσον αφορά την ομοιομορφία και τους κανόνες συμπεριφοράς.
Ωστόσο, ο διαμεσολαβητής για τα δικαιώματα των παιδιών της Ρωσίας Πάβελ Astakhov, είπε ότι το σχολείο του Καρά-Tyube "είναι σαφώς υπερβολικό."
"Δεν υπάρχουν κοινοί κανόνες σχετικά με την εμφάνιση των μαθητών. Και μια μαντίλα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι κάτι το άσεμνο, προσθέτοντας ότι στις δυτικές χώρες, παρόμοιες συγκρούσεις συνήθως επιλύονται υπέρ της ανοχής.
Οι Ισλαμιστές κληρικοί καταδίκασαν την απαγόρευση, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν νόμοι στη χώρα που ρυθμίζουν ένα πρόσωπο πως εμφανίζεται. Φορώντας το χιτζάμπ είναι επίσης αναπόσπαστο μέρος του τρόπου ζωής ορισμένων ισλαμικών δογμάτων, είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Συμβουλίου των Μουφτήδων .

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger