Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

7 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ




Πηγή atheatignosi: Καντούνα, Νιγηρία (AP) - Ένας βομβιστής αυτοκτονίας εμβόλισε ένα SUV φορτωμένo με εκρηκτικά σε μια καθολική εκκλησία τη στιγμή της Λειτουργίας την Κυριακή στη βόρεια Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους σε μια επίθεση που προκάλεσε αντίποινες δολοφονίες στην πόλη.

Καθώς οι διασώστες προσπαθούσαν να φτάσουν στους τραυματίες στη γειτονιά Malali της Καντούνα, οργισμένοι νεαροί οπλισμένοι με μαχαίρια χτύπησαν μέχρι θανάτου δύο μουσουλμάνους περνώντας από τα ερείπια της Καθολικής εκκλησίας της Αγίας Ρίτα. 
Ένας ρεπόρτερ του Ασοσιέιτεντ Πρες είδε τα πτώματα των ανδρών έξω από την αίθουσα της εκκλησίας, η αστυνομία και οι στρατιώτες διέταξαν στη γειτονιά των Χριστιανών και Μουσουλμάνων να γυρίσουν στο σπίτι πριν να ξεσπάσει περισσότερη βία. 

Η βομβιστική επίθεση, η πρόσφατη με στόχο τις εκκλησίες, έρχεται δεδομένου ότι οι άνθρωποι φοβούνται για περισσότερες αντίποινα δολοφονίες και θρησκευτική βία, που θα μπορούσε να ακολουθήσει σε αυτή την πόλη και αλλού κατά μήκος του ανήσυχου θρησκευτικού ρήγματος της Νιγηρίας, που χωρίζει σε μεγάλο βαθμό τον χριστιανικό νότο από τον μουσουλμανικό Βορρά.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger