Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ... ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΑΦΟΡΙΖΟΝΤΑΙ



Πηγή atheatignosi:
Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη, 22 Οκτ, 2012. Οι επίσκοποι στην Ουρουγουάη αναφέρουν ότι: οι τοπικοί νομοθέτες οι οποίοι πρόσφατα ψήφισαν για να νομιμοποιήσουν την άμβλωση στη χώρα, αυτόματα αφορίζονται για το διαχωρισμό τους από τη διδασκαλία της Εκκλησίας.
"Ο αυτόματος αφορισμός είναι για εκείνους που συνεργάζονται για την εκτέλεση της άμβλωσης με άμεσο τρόπο», δήλωσε ο Επίσκοπος Heriberto Bodeant, γραμματέας για την διάσκεψη των επισκόπων της Ουρουγουάης ».
"Εάν ένας καθολικός ψήφος ... με δηλωτική πρόθεση που θα νομίζει ότι η Εκκλησία είναι λάθος γι 'αυτό, ο ίδιος  θα χωρίζεται από την κοινωνία της Εκκλησίας,« δήλωσε πρόσφατα σε δημοσιογράφους ο επίσκοπος Bodeant .
"Ο αφορισμός σημαίνει ότι δεν θα είναι σε επικοινωνία με την εκκλησιαστική κοινότητα, στην οποία ανοιχτά ισχυρίζονται ότι ανήκουν, κάνοντας κάτι που σας βγάζει εκτός από την κοινωνία, και ως εκ τούτου δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στη Θεία Ευχαριστία».
Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει - και υπερθεματίζει τους κανόνες δικαίου - ότι η ζωή πρέπει να γίνεται σεβαστή από τη στιγμή της σύλληψης.
Εάν ο νέος νόμος έχει υπογραφεί από τον Πρόεδρο Jose Mujica - ο οποίος υποσχέθηκε υποστήριξη για το μέτρο - η Εκκλησία θα ενισχύσει το έργο της για την υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής να «αναζωογονήσει το νόμο γραμμένο στην καρδιά του κάθε ανθρώπου που λέει, ότι μια θεμελιώδης αξία υπάρχει η οποία είναι η ζωή. "
Αυτό "είναι πάνω από όλα τα άλλα" δικαιώματα, είπε ο επίσκοπος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger