Η Γαλλία προετοιμάζει το έδαφος για "γάμους" μεταξύ ομοφιλοφίλων
…απαγορεύοντας τη χρήση των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" σε επίσημα έγγραφα. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες;
Toυ Dave Bohon
New American 1η Οκτωβρίου 2012 -Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η Γαλλία δρομολογεί την απαγόρευση της χρήσης των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" σε νομικά και άλλα δημόσια έγγραφα, στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου νομιμοποίησης των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και της απονομής ίσων δικαιωμάτων στις υιοθεσίες, τόσο στα παραδοσιακά όσο και στα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια.
Σύμφωνα με την πρόταση, η οποία προωθείται επιθετικά και με γοργό ρυθμό από τον Γάλλο ΠρόεδροFrancois Hollande, μεταξύ άλλων, ο όρος "γονείς" θα αντικαταστήσει τις λέξεις "μητέρα"και "πατέρα" σε τελετές γάμου, οι οποίες στο εξής δεν θα διαφέρουν, ανεξάρτητα από το εάν ο γάμος που τελείται είναι μεταξύ παραδοσιακών ζευγαριών ή ομοφυλοφίλων.
Σύμφωνα με το Christian Institute της Βρετανίας, μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να υποβληθεί ένανομοσχέδιο για έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο του Προέδρου Hollande, το οποίο θα ορίζει τον γάμο ως "σύζευξη δύο ανθρώπων, διαφορετικού ή του ίδιου φύλου".
Σύμφωνα με το Christian Institute της Βρετανίας, μέσα στον Οκτώβριο πρόκειται να υποβληθεί ένανομοσχέδιο για έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο του Προέδρου Hollande, το οποίο θα ορίζει τον γάμο ως "σύζευξη δύο ανθρώπων, διαφορετικού ή του ίδιου φύλου".
Η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στους "γάμους" μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο Καρδινάλιος Philippe Barbarin προειδοποίησε για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει αυτή η νέα πραγματικότητα που θα υπάρξει στη γαλλική κοινωνία. Ο Barbarin δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Christianity:
"Ο γάμος μεταξύ ομοφιλόφιλων θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας.Θα μπορούσε να έχει αμέτρητες συνέπειες. Στη συνέχεια θα θέλουν να δημιουργήσουν ζευγάρια με τρία ή τέσσερα μέλη. Και μετά από αυτό, ίσως μια μέρα να πέσει και το ταμπού της αιμομιξίας".
Η Καθολική Εκκλησία της χώρας έχει δημοσιεύσει μια προσευχή που περιλαμβάνει την εξής παραίνεση:
"Τα παιδιά δεν θα πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες των επιθυμιών και των συγκρούσεων των ενηλίκων, ώστε να μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από την αγάπη της μητέρας και του πατέρα τους".
Επιπλέον, ο Πάπας Βενέδικτος κάλεσε 30 Γάλλους επισκόπους στην Ιταλία, προκειμένου να τους ενθαρρύνει στον αγώνα της Καθολικής Εκκλησίας για την προστασία του θεσμού του γάμου. Ο Πάπας είπε στους ιεράρχες:"Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματική πρόκληση".
Εκπροσωπώντας τις απόψεις όσων επιθυμούν τη νομιμοποίηση των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη χώρα, χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες, η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας,Christiane Taubira, έκανε την εξής αμφιλεγόμενη δήλωση:
"Ποιος είναι αυτός που τολμάει να προδικάσει ότι ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι είναι ικανό να μεγαλώσει ένα παιδί καλύτερα από ό,τι ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, που θα εγγυάται καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του παιδιού";
Η Taubira ισχυρίστηκε ότι "αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι το συμφέρον του παιδιού είναι το πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης".
Ο Γάλλος επίσκοπος Dominique Rey ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει στους πολίτες της Γαλλίας να αποφασίσουν σχετικά με τον ορισμό της λέξεως "γάμος", όπως τον προτείνει η κυβέρνηση.
"Επιβάλλεται η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, το οποίο θα επιτρέψει μια ουσιαστική συζήτηση, έτσι ώστε να βεβαιωθούν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση δεν πράττει τυφλά, ευρισκόμενη στο έλεος κάποιων λόμπυ", είπε. "Η πλειοψηφία του πληθυσμού συμφωνεί με την παραδοσιακή άποψη του γάμου".
Δημοσίευση σχολίου