Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Πηγή atheatignosi: Έχουμε δει γενετικά τροποποιημένα κουνούπια, τα γενετικώς τροποποιημένα φυτά, και γενετικά τροποποιημένες αγελάδες, αλλά θα μπορούσαμε σύντομα να ασχοληθούμε με τις δικές μας γενετικές αλλαγές -  με γενετικά τροποποιημένους ανθρώπους ; Καθώς οι μήνες και τα χρόνια περνούν, οι επιστήμονες φαίνεται να πλησιάζουν στην ανθρώπινη «κατασκευή», με μερικές από τις πιο πρόσφατες «εξελίξεις» γύρω από μια νέα εγκεκριμένη θεραπεία φαρμάκων που έχει σχεδιαστεί για να «διορθώσει τα γενετική λάθη».

Το φάρμακο Glybera, που εγκρίθηκε στην Ευρώπη την 1η Νοεμβρίου, δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση μια σπάνιας διαταραχής που οδηγεί σε διακοπή της παραγωγής λίπους. Εκείνοι που υποφέρουν απο αυτή τη σπάνια ασθένεια έχουν αυτό που οι επιστήμονες περιγράφουν ως ένα κατεστραμμένο γονίδιο. Το φάρμακο προορίζεται για την επισκευή του ελαττωματικού γονιδίου.
Ενώ το φάρμακο προορίζεται να δοθεί μόνο  σε 1 ή 2 από κάθε εκατομμύριο ανθρώπους, ανοίγει το δρόμο και για περαιτέρω πειραματισμό στο πεδίο της βιοτεχνολογίας και της ανθρώπινης αλλαγής. 

Σύντομα, οι γιατροί μπορεί να προωθήσουν φάρμακα για την αντιμετώπιση σε τυχόν «ελαττώματα» στα γονίδια, είτε πρόκειται για το λεγόμενο γονίδιο του «λίπους» ή για μια άλλη περίπτωση όπου υπάρχει κάποιο κατεστραμμένο γονίδιο. Θα μπορούσε να εφαρμόζεται ακόμη και για τα δήθεν «εγκληματικά» γονίδια  που λέγεται ότι θα προβλέπουν τη μελλοντική ζωή ενός εγκληματικού ατόμου.  Έχοντας αλλάξει τα ανθρώπινα γονίδια και το DNA, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ανθρώπινα συναισθήματα, την ψυχή και τις σωματικές ικανότητες. 

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά οι επιστήμονες έχουν ήδη προβεί σε ακόμη πιο σοβαρές κινήσεις που θα αλλάξουν ή θα «δημιουργούν» την νέα ανθρωπότητα.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger