Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΩΡΟΥΣ ΑΜΜΟΥ ΑΝΤΙ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑΤΑ


Πηγή atheatignosi: Οι κάτοικοι τριών μικρών χωριών αλιείας στην περιοχή του Batang στην Ινδονησία, προτιμούν να κοιμούνται σε σωρούς άμμου από ό, τι στα σύγχρονα στρώματα. Αυτή η αρχαία παράδοση ασκείται ακόμα και σήμερα για υποτιθέμενα οφέλη υγείας.
Λαμβάνοντας έναν υπνάκο σε μια αμμώδη παραλία είναι αρκετά χαλαρωτικό, αλλά μπορείτε να φανταστείτε τον ύπνο σας σε ένα σωρό από άμμο κάθε βράδυ; Για τους ανθρώπους του Batang, πραγματικά δεν υπάρχει σύγκριση με τα στρώματα άμμου στις καταπληκτικές παραλίες τους.
Καθώς είναι το μόνο πράγμα που έχουν σε αφθονία, η άμμο διαδραματίζει καίριο ρόλο στη ζωή αυτών των παράκτιων κοινοτήτων. Βρίσκεται παντού γύρω από τα σπίτια τους. 
Τα πόδια τους δροσίζονται τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, διατηρώντας τα ζεστά κατά τη διάρκεια της νύχτας, και μπαίνει ακόμη και μέσα στα σπίτια τους χρησιμοποιώντας την ως άνετο κρεβάτι. Ακόμη και η πλουσιότεροι των κατοίκων προτιμούν τον ύπνο στην άμμο παρά στα στρώματα. 
Οι χωρικοί, οι περισσότεροι από τους ψαράδες, πιστεύουν ότι η άμμος προέρχεται από κοντινές παραλίες και έχει φαρμακευτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν με μια ποικιλία συνθηκών, από ρευματισμούς μέχρι φαγούρα, αν και δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη γι 'αυτό. Ωστόσο, είναι ένα γνωστό γεγονός ότι η άμμος στην περιοχή είναι πολύ προσαρμοστική στην θερμοκρασία του αέρα. Όταν ο αέρας είναι ζεστός, η άμμος προσφέρει ένα ωραίο καταφύγιο ψύξης, και τις κρύες νύχτες, κρατάει ζεστό το χωριό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger