Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η LOREAL ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΖΩΑ - ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ;


Επιμέλεια άρθρου Vagedim/Αθέατη γνώσηΗ εικόνα αυτή συνδέεται με ένα άρθρο σχετικά με τη L'Oreal και το πώς η εταιρεία χρησιμοποιεί τα ζώα για τη δοκιμή των προϊόντων της. Είμαι σοκαρισμένος, αηδιασμένος και αναστατωμένος. 
Πειράματα σε ζώα μου θυμίζει κάτι από την ταινία τρόμου SAW. Έχω αγοράσει L'Oreal στο παρελθόν και προετοιμάστηκα για να δώ το μικρό κουνέλι απο το λογότυπο στο πίσω μέρος που λέει Δεν είναι δοκιμασμένο σε ζώα , μήπως λείπει κάτι; Κάνω πάντα την προσπάθεια να ελέγχω τις ετικέτες προτού αγοράσω προϊόντα ομορφιάς. Αισθάνομαι εξαπατημένος κατά κάποιο τρόπο. Έχω μια τεράστια αδυναμία σε οτιδήποτε χαριτωμένο και χνουδωτό. Σκεφτείτε αν αυτό ήταν το κατοικίδιο ζώο σας ... Δεν είναι, εντάξει. 

Πλέον, αν τα προϊόντα αυτά έχουν επιπτώσεις για τα ζώα ... τι μπορεί να συμβεί στο σώμα μας; 


αποφάσισα να κάνω κάποια ερασιτεχνική έρευνα και αυτά είναι ό, τι βρήκα για τη L'Oreal:

(1) . Η εταιρεία L'Oreal είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών ομορφιάς στόν κόσμο, αλλά είναι και ο παγκόσμιος ηγέτης στην κακοποίηση των ζώων.

(2) Πολλές από τις δοκιμές ζώων από τη L'Oreal είναι σε κουνέλια, σκύλους, και γάτες. 
      --- ΑΛΛΑ .. η εταιρεία έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση για τα κουνέλια, επειδή είναι τα μόνα ζώα που δεν μπορούν να  ξεπλύνουν τις χημικές ουσίες από τα μάτια τους χωρίς να χρησιμοποιούν βοηθήματα όπως το νερό ή τα πόδια τους .
     --- ΚΑΙ .. τα περισσότερα από αυτά τα ζώα λαμβάνονται από καταφύγια.

(3) Η L'Oreal διεξάγει τακτικά δοκιμές για τον ερεθισμό των ματιών με την εξασφάλιση των κουνελιών, ώστε να είναι ακίνητα καθώς οι ουσίες πέφτουν στα μάτια τους  (τα κουνέλια χρησιμοποιούνται επειδή δεν έχουν κανέναν αγωγό δακρυ'ων και επομένως δεν μπορούν να ανακουφίσουν το τσίμπημα και τον πόνο).

(4) Δηλητηρίαση πραγματοποιείται με ομάδες ζώων που ταΐζονται συνεχώς ένα συστατικό έως ότου πεθάνουν τα μισά από την ομάδα.

(5) Τα δέρματα των ζώων ξυρίζονται και αποξέονται έως ότου γίνουν υπερ-ευαίσθητα, τότε το συγκεκριμένο χημικό εφαρμόζεται για τον έλεγχο του δέρματος, ενώ οι ερευνητές της L'Real σιγουρεύονται ότι το ζώο δεν μπορεί να γρατσουνίσει ή να αφαιρέσει την ουσία.




"Παρά το γεγονός ότι η L'Oreal έχει ορκιστεί να εξαλείψει τις δοκιμές σε ζώα από το 2013, φαίνεται απλά να υποβάλλονται,σε μια εταιρική αναδόμηση έτσι ώστε να αναθέσουν τις δοκιμές στα ζώα τους σε θυγατρικές εταιρείες.


Αυτή η εμπειρία με έχει καταστήσει πιό ενήμερο για τις αγορές μου, και είναι ασφαλές να πω ότι δεν θα αγοράσω τη σύνθεση της L'Oreal στο μέλλον. Εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να σταματήσετε αυτή την απαίσια πρακτική: 

(1) Σταματήστε την υποστήριξη της L'Oreal από την αγορά των προϊόντων της.

(2) Να αγοράζετε μόνο προιόντα  που είναι (απαλλαγμένα απο βιαιότητες) και εγκεκριμένα από την PETA.

Ερευνήστε τα προϊόντα των εταιρειών των οποίων έχετε αγοράσει, και δείτε σε ποια γίνονται δοκιμές στα ζώα. Το πιο εύκολο είναι να πούμε, ας σκεφτούμε καλύτερα τον εαυτό μας: αλλά αξίζει τον κόπο;
Αθέατη γνώση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger