Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Η ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗΣ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ


Επιμέλεια άρθρου Vagedim

27 Μαρτίου 2013



Ένας αυξανόμενος αριθμός μελετών εμπλέκει την υψηλή διατροφή κρέατος και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων ως ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου στην ανάπτυξη των φλεγμονωδών νόσων του εντέρου (IBD), όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn,προτείνοντας επίσης ότι τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα του κινδύνου. 

Μία μελέτη, που έγινε από τους ερευνητές του Baylor College of Medicine και δημοσιεύθηκε στην American Journal of Gastroenterology το 2011, αξιολόγησε τα αποτελέσματα από 19 ξεχωριστές μελέτες που διενεργήθηκαν σε συνολικά 2.609 ασθενείς με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και 4.000 ελέγχους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με υψηλότερη κατανάλωση φρούτων και φυτικών ινών είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο του Crohn. 

Άνθρωποι που είναι πιθανότερο να αναπτύξουν την ασθένεια ήταν εκείνοι με την μέγιστη διατροφή κορεσμένου λίπους, μονο-και πολυακόρεστα λιπαρά, ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, και του κρέατος. Ομοίως, ο κίνδυνος ελκώδης κολίτιδας  ήταν μεγαλύτερος μεταξύ εκείνων με την υψηλότερη διατροφή λίπους, πολυακόρεστου λίπους, ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και το κρέας. Η μεγαλύτερη κατανάλωση λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο. 

Μια άλλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Osaka και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition το 2011, διαπίστωσε ότι οι ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα από τους υγιείς ελέγχους. Επίσης, ήταν πιο πιθανό να έχουν ανεπάρκεια της βιταμίνης Κ, η οποία διαδραματίζει επίσης έναν ρόλο στην υγεία των οστών, και που λαμβάνεται κυρίως από τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger