Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ! - «Η ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ»



Επιμέλεια άρθρου Vagedim

17 Μαρτίου 2013



«Ένας νοτιοαφρικανός καρδινάλιος που βοήθησε να εκλέξει τον παπά Francis έχει δηλώσει ότι ορισμένοι παιδεραστές δεν είναι ποινικά υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, δεδομένου ότι ο όρος που πρέπει να λέγεται είναι «ψυχολογική ασθένεια.»
Ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος του Ντέρμπαν, Wilfrid Napier Fox, δήλωσε ότι οι άνθρωποι που είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά και έγιναν παιδεραστές δεν είναι ποινικά υπεύθυνοι για τις πράξεις τους με τον ίδιο τρόπο όπως κάποιος "που επιλέγει να κάνει κάτι τέτοιο".
Ο Καρδινάλιος Νάπιερ ήταν μεταξύ των 115 καρδιναλίων στο κονκλάβιο στο Βατικανό, που επέλεξε τον Πάπας Francis την προηγούμενη εβδομάδα, και που αποκαλεί την παιδοφιλία μια "ψυχολογική διαταραχή".
Είπε: "Τι κάνουμε με τις διαταραχές; Πρέπει να τους ελένξουμε και να τους βάλουμε στην άκρη.  Αν ένα κανονικό άτομο επιλέξει να παραβεί το νόμο γνωρίζοντας ότι είναι παραβίαση του νόμου, τότε νομίζω ότι πρέπει να τιμωρηθεί ....
«Από την εμπειρία μου η παιδοφιλία είναι πραγματικά μια ασθένεια, δεν είναι ποινικό αδίκημα, είναι μια ασθένεια."
Ο καρδινάλιος μίλησε για δύο ιερείς που γνώριζε και είχαν κακοποιηθεί ως παιδιά και πήγαν να γίνουν παιδεραστές.
"Μην μου πείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ποινική ευθύνη, όπως όταν κάποιος επιλέγει να κάνει κάτι τέτοιο;
Η Barbara Dörries, από την έδρα στις ΗΠΑ του Δικτύου Επιζώντων από εκείνους που είχαν κακοποιηθεί από ιερείς και είχε κακοποιηθεί ως παιδί από έναν ιερέα, Είπε στο BBC: 
"Αυτό μπορεί να είναι μια ασθένεια ...... που είναι, ωραία, αλλά είναι επίσης και ένα έγκλημα και τα εγκλήματα πρέπει να τιμωρούνται, και οι εγκληματίες είναι υπόλογοι για ό, τι έκαναν και ότι κάνουν.
"Οι επίσκοποι και οι καρδινάλιοι έχουν καλύψει τα εγκλήματα αυτά για να επιτρέπουν στα αρπακτικά να προχωρήσουν, να μην συλληφθούν, για να κρατήσουν τα μυστικά μέσα στην εκκλησία." 

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger