Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ 8 ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ





Επιμέλεια άρθρου Vagedim
atheatignosi.gr
4 Ιουνίου 2013

Ένας στόλος από οκτώ Προϊστορικές βάρκες/σκάφη που βυθίστηκαν σκόπιμα πριν από χιλιάδες χρόνια, ανακαλύφθηκαν σε λατομείο του Cambridgeshire.
Οι αρχαιολόγοι δεν είναι σίγουροι γιατί τα πλοία έπεσαν στον κολπίσκο από την Εποχή του Χαλκού απο αλιείς και κυνηγούς. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το έθιμο συνεχίστηκε για πολλούς αιώνες, πολλοί όπως η αρχαιολογική μονάδα του Κέμπριτζ που ερευνά τα ευρήματα πιστεύει ότι η παλαιότερη ημερομηνία στα σκάφη είναι περίπου 1.600 π.Χ., ενώ το πιο πρόσφατα βυθισμένο 600 χρόνια αργότερα.
"Είτε αυτό ήταν το Τρίγωνο των Βερμούδων για τα σκάφη της εποχής του χαλκού, ή υπάρχει κάτι που συμβαίνει εδώ και δεν έχουν ακόμα καταλάβει," είπε ο κ. Panter. Θεωρείται ότι οι βάρκες βυθίστηκαν σε ενα μακρινό-αποξηραμένο-κολπίσκο, ο οποίος ήταν ένας παραπόταμος του ποταμού Nene, και στη συνέχεια συντηρήθηκαν από την Υπεράρδευση.
Τα πλοία, μεταξύ των οποίων, ενα είναι σχεδόν εννέα μέτρα μήκος, είναι η μεγαλύτερη ομάδα σκαφών της εποχής του Χαλκού που έχουν βρεθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πολλά εξακολουθούν να είναι πολύ καλά διατηρημένα, και το ένα είναι ακόμη σε θέση να επιπλέει μετά από 3000 χρόνια θαμμένο στην περιοχή στα περίχωρα του Peterborough.

Κάποια εμφανίζουν περίπλοκα σκαλίσματα και λαβές από δρύινους κορμούς δέντρων για την ανύψωση τους από το νερό. Βρέθηκαν επίσης, ίχνη απο φωτιά που άναψαν στην επιφάνεια σε ενα απο τα σκάφη για να μαγειρέψουν την ψαριά της ημέρας. 

BigFarm 

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger