Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΚΙΝΑ: ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΥΠΑΤΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΟΥ ΣΕ ΠΙΘΗΚΟ ΜΑΚΑΚΟ



Επιμέλεια άρθρου Vagedim
atheatignosi.gr
9 Ιουνίου 2013


Το νοσοκομείο στην Xi'an την πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi, δήλωσε την Πέμπτη ότι έκανε μια επιτυχή μεταμόσχευση ήπατος από ένα χοίρο σε μια μαϊμού.
Ο Dou Kefeng, καθηγητής στο νοσοκομείο και γιατρός της χειρουργικής επέμβασης, δήλωσε ότι ο μακάκος του Θιβέτ που έλαβε το ήπαρ από ένα διαγενετικό χοίρο είναι ζωντανός μετά την επέμβαση, η οποία έγινε στις 28 Μαΐου, και είναι σε σταθερή κατάσταση.
Αυτό είναι μια νέα ιατρική αναφορά δεδομένου ότι το προηγούμενο ζώο που βρισκόταν σε μια παρόμοια χειρουργική επέμβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες έμεινε ζωντανό μόνο για εννέα ημέρες.
Το νοσοκομείο Xijing ξεκίνησε το κλινικό ερευνητικό έργο πριν από τέσσερα χρόνια λόγω της έλλειψης των εγχώριων και διεθνών δωρητών για μεταμοσχεύσεις ήπατος.
Κατά τη λειτουργία στις 28 Μαΐου, οι γιατροί αφαίρεσαν πρώτα την σπλήνα από τον πίθηκο και στη συνέχεια τοποθέτησαν μέρος του ήπατος του χοίρου στην κοιλιακή περιοχή του πιθήκου.
"Τρεις ώρες μετά τη μεταμόσχευση, ο πίθηκος μπορούσε να αναπνέει απο μόνος του και τα ζωτικά σημεία του ήταν σταθερά," είπε ο Dou.
Ο Dou είπε ότι τα όργανα από γενετικά τροποποιημένους χοίρους είναι οι προτιμώμενες εναλλακτικές λύσεις για τα ανθρώπινα όργανα και ότι η επιτυχία αυτής της χειρουργικής επέμβασης έβαλε μια θεωρητική και πειραματική βάση για την κλινική εφαρμογή τέτοιων μεταμοσχεύσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να παρέχουν μια λύση στην έλλειψη των ανθρώπινων οργάνων για τις μεταμοσχεύσεις.
Το νοσοκομείο, το οποίο άρχισε να εκτελεί μεταμοσχεύσεις ήπατος το 1997, κατέχει ηγετική θέση στον τομέα στην Κίνα και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 επιτυχημένες μεταμοσχεύσεις οργάνων.
Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι η επιτυχία αυτής της πειραματικής λειτουργίας σημαίνει ότι οι Κινέζοι γιατροί πέτυχαν μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα των μεγάλων χειρουργικών επεμβάσεων μεταμόσχευσης οργάνων.
Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε, πριν εφαρμοστούν παρόμοιες εμπειρίες σε ανθρώπινα μοσχεύματα.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger