Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ «ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ» ΤΗ ΛΕΞΗ ΓΑΜΟΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣΕπιμέλεια άρθρου Vagedim atheatignosi.gr 
26 Ιουλίου 2013


Λαμβάνοντας υπόψη το γάμο ομοφυλοφίλων που έγινε πρόσφατα νόμος του κράτους στην Αγγλία και την Ουαλία, οι εκδότες του αγγλικού λεξικού της Οξφόρδης έχουν ανακοινώσει τα σχέδια για την αναθεώρηση της λέξης «γάμος» να απεικονίζει το μεταβαλλόμενο ορισμό της.

Σε μια δήλωσή του στο Gay Star News, ένας εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είπε ότι η παρακολούθηση της χρήσης των λέξεων είναι ένα κρίσιμο συστατικό διατήρησης του λεξικού που συνάδει με τους μεταβαλλόμενους χρόνους.

«Παρακολουθούμε συνεχώς τις λέξεις στα λεξικά μας, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις λέξεις των οποίων η χρήση μετατοπίζεται,  οπότε ναι, το ίδιο θα συμβεί και με το γάμο».

Το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης ορίζει σήμερα το γάμο ως "επίσημη ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, όπως αναγνωριζόταν από το νόμο.

Σε άλλα λεξικά που δημοσιεύονται σε χώρες όπου ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος έχουν ήδη αλλάξει την έννοια του «γάμου» για να συνάδουν με τη νέα πραγματικότητα.


atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger