Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

5 ΜΕΤΡΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ



Επιμέλεια άρθρου Vagedim atheatignosi.gr 
6 Αυγούστου 2013

Τα τηγανιτά τζιτζίκια είναι πάντα ένα αγαπημένο έδεσμα στη Yongkang, επαρχία της Zhejiang, αλλά αυτό το καλοκαίρι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μια λαχτάρα όπως ποτέ άλλοτε και ξεπερνούν σε κατανάλωση τους πέντε μετρικούς τόνους καθημερινά.

Ο Huang Tongxing, ένας χονδρέμπορος τζιτζικιών για πέντε χρόνια, εξηγεί ότι πωλεί τέσσερις μετρικούς τόνους από αυτά τα τραγανά πλάσματα καθημερινά, σε σύγκριση με αρκετές εκατοντάδες κιλά τα προηγούμενα χρόνια. 

"Έχω προσλάβει περισσότερους από 40 ανθρώπους, και εργάζονται σχεδόν 12 ώρες την ημέρα », δήλωσε ο Χουάνγκ. Τα τηγανιτά τζιτζίκια είναι ένα στήριγμα στα νοικοκυριά της Yongkang και συχνά σερβίρονται στους επισκέπτες.

 "Τα τζιτζίκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά, συν το ότι γεύση τους είναι τόσο καλή που μόλις έχω καθαρίσει ένα στο στόμα μου, και δεν μπορώ να σταματήσω", δήλωσε ένας κάτοικος της Yongkang.

Επειδή τα τζιτζίκια δεν εκτρέφονται, τα περισσότερα είναι πιασμένα στις άγριες περιοχές των  βουνών.

Τα ζωντανά τζιτζίκια πωλούνται για περίπου 9,75 δολάρια ανα κιλό, ενώ ξεφλουδισμένα και καθαρισμένα πωλούνται για 20 δολάρια το κιλό.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger