Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΤΑΤΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ 83-143% ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ



Επιμέλεια άρθρου Vagedim atheatignosi.gr 
13 Αυγούστου 2013


Μια μελέτη του 2011, από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστόνη αναφέρει, ότι οι στατίνες, τα δημοφιλή φάρμακα ενάντια στην υψηλή χοληστερόλη, θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με αμερικανούς και δανούς ερευνητές. 

Μια νέα έρευνα όμως που δημοσιεύεται στο περιοδικό ' Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention εγείρει νέες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των στατινών για την υψηλή χοληστερόλη, ιδιαίτερα ανάμεσα στο γυναικείο πληθυσμό. 

Σύμφωνα με αυτήν την βασισμένη στον πληθυσμό μελέτη, οι γυναίκες που παίρνουν στατίνες φαίνεται να έχουν έως και 143% αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με γυναίκες που δεν παίρνουν αυτά τα επικίνδυνα φάρμακα. 

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 2.886 γυναίκες από το Σιάτλ της πολιτείας της Ουάσινγκτον, εξέτασε τη χρήση στατινών μεταξύ των γυναικών με πολλές εξέχουσες μορφές καρκίνου του μαστού, καθώς και γυναίκες χωρίς καρκίνο του μαστού. 

Όλες οι γυναίκες ήταν μεταξύ των ηλικιών 55 και 74, και οι ερευνητές τις εξέτασαν προσωπικά, χρησιμοποιώντας ερωτηματολόγια για να δούν μια πιθανή σχέση μεταξύ της χρήσης στατινών και την επικράτηση του του καρκίνου του μαστου. 

Μετά την αξιολόγηση των δεδομένων, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπαιρναν στατίνες ήταν πολύ πιο επιρρεπείς στην ανάπτυξη καρκινώματος (IDC) ή επεμβατικό λοβιακό καρκίνωμα (ILC) σε σύγκριση με γυναίκες που δεν λάμβαναν καθόλου στατίνες. 

Ο συνολικός κίνδυνος καρκίνου του μαστού ήταν ακόμη πιο έντονος μεταξύ των γυναικών που διαγνώστηκαν με υπερχοληστερολαιμία, επίσης γνωστή ως υψηλή χοληστερόλη.

Συμβουλή:

Οι στατίνες έχουν καθιερώσει και προωθηθεί ως το φάρμακο του αιώνα. Κάντε τη δική σας έρευνα, και το κατά πόσο μπορούν να σας ωφελήσουν η να σας βλάψουν, είναι δική σας επιλογή.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger