Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΡΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ... ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Ένας ανώτερος κληρικός από την Εκκλησία της Αγγλίας έγινε χθές ο πρώτος που εισήλθε σε ένα γάμο ομοφυλοφίλων - μέσα στην άμεση περιφρόνηση του Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρυ Justin Welby - βυθίζοντας την Εκκλησία σε μια νέα κρίση.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
Κυριακή των Βαίων 2014

Χρόνος ανάγνωσης 01:50

Ο Canon Jeremy Pemberton έδεσε τον κόμπο με τον Laurence Cunnington βάση του νέου νόμου που επιτρέπει τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου και προωθείται από τον David Cameron παρά την αντίδραση από βουλευτές και την Εκκλησία.

Ομως ο 58-χρονος Canon Pemberton, αντιμετωπίζει τώρα πειθαρχική δίωξη από την Εκκλησία και θα μπορούσε να απελαθεί από την εργασία του ως ιερέας, επειδή η Βουλή των Επισκόπων έχει απαγορεύσει από τους κληρικούς την είσοδο τέτοιων ενώσεων  λέγοντας ότι υπονομεύουν την παραδοσιακή διδασκαλία του ότι ο γάμος πρέπει να είναι μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.


Ο Αρχιεπίσκοπος Welby υπερασπίστηκε την πολιτική του σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι αν η Εκκλησία αποδεχθεί τους γκέι γάμους θα μπορούσε να είναι «καταστροφικό» για τους χριστιανούς στην Αφρική, εκατοντάδες από τους οποίους είχαν σκοτωθεί από ανθρώπους που σύνδεσαν το χριστιανισμό με την ομοφυλοφυλία.

Ομως ο Canon Pemberton, ένας εφημέριος νοσοκομείου από το Southwell, Nottinghamshire, είπε: «Αγαπώ αυτό τον άνθρωπο και θέλω να τον παντρευτώ.

«Είναι αυτό που θέλω, και είναι το ίδιο με όποιον θέλει να παντρευτεί »

Περιέγραψε την ιδιωτική τελετή μπροστά στην οικογένεια και τους φίλους σε ένα τοπικό ξενοδοχείο ως «πολύ χαρούμενη».

Είπε ότι είχε πει στον επίσκοπο του Λίνκολν, Christopher Lowson - στην περιοχή του οποίου εργάζεται ως αναπληρωτής ανώτερος εφημέριος των Ηνωμένων Νοσοκομείων του Lincolnshire - την πρόθεσή του να παντρευτεί τον 51-ετών κ. Cunnington. 

Αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τη συνομιλία, λέγοντας ότι είχε πλήρη επίγνωση της θέσης της Εκκλησίας. Ερωτηθείς πώς αισθάνεστε μετά την τελετή, είπε: «Νιώθω παντρεμένος.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger