Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΟ ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΡΩΣΗ

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι μία από τις πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής, μαζί με τη Νικαράγουα, την Ονδούρα, την Δομινικανή Δημοκρατία, και τη Χιλή, που δεν επιτρέπει οποιαδήποτε μορφή έκτρωσης, για κάθε περίπτωση - με αποτέλεσμα δεκάδες γυναίκες να έχουν φυλακιστεί για αποβολές.
Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
29 Απριλίου 2014
Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι φεμινίστριες και οι ομάδες υπέρ-επιλογής ξεκίνησαν μια εκστρατεία για απονομή χάριτος σε 17 γυναίκες που έχουν καταδικαστεί για συκοφαντική ανθρωποκτονία μετά την εισαγωγή σε δημόσια νοσοκομεία για αποτυχημένες εγκυμοσύνες.
Την 1η Απριλίου, οι ακτιβίστριες διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους του Σαν Σαλβαδόρ και οργάνωσαν μια εκστρατεία στο Κέντρο Αποκατάστασης Ιλαπόνγκο για τις κατηγορούμενες γυναίκες που κρατούνται.
Οι οργανώσεις προσέφυγαν επίσης στο Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ, αρχειοθετώντας μια έκκληση χάριτος βάσει του ειδικού νόμου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να χορηγεί συγχωροχάρτια, και θα μπορούσε να το κάνει σε αυτή την περίπτωση, αν και οι τρεις κρατικές εξουσίες - νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική - το εγκρίνουν.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger