Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ

Το δέντρο Lapacho έχει μελετηθεί για πολλά χρόνια από τους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα αειθαλές δέντρο από τη Νότια Αμερική που παράγει ένα είδος φλοιού που θεωρείται ότι θεραπεύει ή προλαβαίνει τον καρκίνο, μαζί με άλλες ασθένειες. 


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
7 Απριλίου 2014

Χρόνος ανάγνωσης 03:00



Η επιστημονική του ονομασία είναι Tabebuia avellanedae, και το τσάι που γίνεται από αυτό το φλοιό συχνά αναφέρεται ως "Pau d 'Arco," αν και έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές εναλλακτικές ονομασίες.

Το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο τσάι ή το εκχύλισμα του φλοιού, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς και αντιφλεγμονώδεις, αντιπαρασιτικές, αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Δεν υπήρξε καμία γνωστή δοκιμή σε ανθρώπους, αλλά μελέτες έχουν ήδη αποδείξει ότι αυτός ο συγκεκριμένος φλοιός παρέχει μια διέγερση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος γνωστή ως μακροφάγα. 

Επιπλέον, αυτός ο φλοιός έχει αναφερθεί ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα και τα καρκινικά κύτταρα του ήπατος που αναπτύχθηκαν και αναλύθηκαν σε μια μελέτη δοκιμαστικού σωλήνα.

το τσάι, που συχνά αποκαλείται Τσάι Taheebo, είναι δύσκολο να αναμιχθεί με το νερό, που απαιτεί έως και 20 λεπτά ποικίλης θερμότητας και βρασμού, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει αυτό το συγκεκριμένο τσάι να τους έχει θεραπευτεί από ασθένειες. 

Μια ιστοσελίδα αναφέρει μια μαρτυρία που ισχυρίζεται ότι με αυτό το τσάι έχει θεραπευτεί ένας άνθρωπος που είχε διαγνωστεί με λέμφωμα, και ήταν θέμα μηνών για να ζήσει. Το 2009, η Άννα Hodgekiss ανέφερε μια γυναίκα που είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Crohn όπου πήρε να το δοκιμάσει για τον εαυτό της για μια θεραπεία. 

Εκείνη δεν διευκρίνισε ότι βρήκε τον συγκεκριμένο φλοιό επιτυχή, αλλά τον είχε πουλήσει ήδη σε μια φαρμακευτική εταιρεία, που έδειξε ότι ο φλοιός είναι μια μορφή θεραπείας κατά την οποία οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν την εμπιστοσύνη τους. 

Οι χαρακτηριστικές χρήσεις του Pau d 'Arco, που απαριθμούνται από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, περιλαμβάνουν τη θεραπεία του καρκίνου, καντιντίαση, τη γρίπη, παρασιτικές ασθένειες, έρπη και βακτηριακή λοίμωξη. Η Louise Tenney γράφει στο Cancer News Journal, ότι αυτός ο φλοιός του δέντρου , μερικές φορές ονομάζεται Ipe Roxo , έχει θεραπευτικές δυνάμεις που έχουν αποδειχθεί αμέτρητες φορές να έχουν θεραπεύσει χιλιάδες ανθρώπους. 

Είναι πολύ καλό και θα μπορούσε η θεραπεία για τον καρκίνο να βρίσκεται σε αυτούς τους φλοιούς των δέντρων. Οι διανομείς αυτού του φλοιού ανέφεραν ότι ένας πελάτης θεράπευεσε το σκύλο του από μια πάθηση του δέρματος με το τσάι. 

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι αυτό το τσάι θεράπευεσε τον καρκινο του παχέος εντέρου στο δικό του πατέρα. Παρά το γεγονός ότι αυτό το δέντρο βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, οι κύριοι παραγωγοί του τσαγιού καθοδηγούν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τη μέθοδο της υπογραφής τους, όταν αφαιρούν το φλοιό από το δέντρο, έτσι ώστε να μην σκοτώσει το είδος, αλλά να το αφήνουν να παράγει περισσότερο φλοιό για τις μελλοντικές συγκομιδές.

Μειονέκτημα

Ένα από τα μειονεκτήματα αυτού του τσαγιού έχει αναφερθεί από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου (ACS). Υψηλά επίπεδα του εκχυλίσματος του φλοιού έχουν τη δυνατότητα να είναι δηλητηριώδη. 

Μία μελέτη, ωστόσο, που πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του '70 από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, δεν βρήκε τοξικές επιδράσεις στο ήπαρ ή στους ιστούς του νεφρού. 

Η ACS υποστηρίζει επίσης ότι πολλοί άνθρωποι πωλούν παράγωγα και ψευδείς παραλλαγές του φλοιού. Υπήρξε μια μελέτη στον Καναδά που δοκιμάστηκαν 12 προϊόντα που ισχυρίστηκαν ότι είναι Pau d'Arco και βρέθηκε μόνο ένα από αυτά τα προϊόντα να περιέχει την lapachol, η οποία είναι η καθαρή ουσία του Pau d'Arco. 


Το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι αυτός ο φλοιός σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτη αιμορραγία, ενώ κάποιοι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι αυτό στην πραγματικότητα οικοδομεί το αίμα. Είναι δύσκολο να πεί κανείς πόσο ακριβώς ευεργετικό είναι αυτό το χορτάρι, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο χρήσιμο από ότι οι σκληρές δυτικές ιατρικές θεραπείες.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger