Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κατ αρχάς, δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη ότι τα αντηλιακά εμποδίζουν στην πραγματικότητα τους περισσότερους καρκίνους του δέρματος. Ωστόσο, ο δερματολόγος σας ρομποτικά σας συμβουλεύει να αλοίφετε προληπτικά ένα τοξικό αντηλιακό ως αποδεδειγμένο κατά του καρκίνου του δέρματος.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
23 Ιουνίου 2014


Ο γιατρός σας ανέφερε τις μελέτες που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ξοδεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου τους σε εξωτερικούς χώρους έχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο για μελάνωμα;

Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι σε γραφεία έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μελανώματος από τους αγρότες, εργάτες, ακόμα και τους ναυαγοσώστες! Με βάση τις μελέτες του πληθυσμού, τα ποσοστά μελανώματος είναι υψηλότερα στη Μινεσότα από την Αριζόνα, καθώς και υψηλότερα στη Νορβηγία από ό, τι στο νότιο τμήμα της Γαλλίας

Ενα άλλο ενοχλητικό γεγονός: Το μελάνωμα εμφανίζεται συνήθως σε σκοτεινούς χώρους, που προστατεύονται από τον ήλιο, συμπεριλαμβανομένων τα πέλματα των ποδιών, η τα γεννητικά όργανα, στο εσωτερικό της μύτης και του στόματος, και κάτω από τα νύχια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι εκείνοι που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στον ήλιο χωρίς να καίγονται έχουν λιγότερο κίνδυνο για μελάνωμα από εκείνους που ξοδεύουν πολύ λίγο χρόνο στον ήλιο. Οι χώρες όπου το αντηλιακό χρησιμοποιείται δουλικά όπως οι ΗΠΑ έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου του δέρματος.

Η Δρ Marianne Berwick του Κέντρου Καρκίνου Sloan-Kettering αναθεώρησε τις κορυφαίες μελέτες σχετικά με τα αντηλιακά και τον καρκίνο. Το συμπέρασμά της: «. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση αντιηλιακών σε οποιαδήποτε ηλικία παρέχουν πραγματική προστασία έναντι του κακοήθους μελανώματος" 

Το 2007, το FDA «δοκιμαστικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα διαθέσιμα στοιχεία αποτυγχάνουν να δείξουν ότι η χρήση αντηλιακών και μόνο βοηθά να [αποτρέψτε] τον καρκίνο του δέρματος.»

Στην πραγματικότητα, το κακόηθες μελάνωμα, η πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος, βρίσκεται σε άνοδο παρά τη χρόνια χρήση αντηλιακού από το κοινό, ο αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος μελανώματος έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία 35 χρόνια.

Ο πιο κοινός τύπος καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το μελάνωμα. Περίπου 68.000 Αμερικανοί έχουν διαγνωστεί με μελάνωμα ετησίως, ενώ άλλοι 48.000 έχουν διαγνωστεί με έναν τύπο πρώιμης μορφής της νόσου. Επιπλέον 2 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε θεραπεία για το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνο του δέρματος σε ετήσια βάση. Ωστόσο, ο ετήσιος ρυθμός θανάτου είναι λιγότερο από 1.000.


Τα αντηλιακά προκαλούν καρκίνο

Η περιβαλλοντική ομάδα εργασίας καταναλωτών (EWG) ανέφερε ότι σχεδόν τα μισά από τα πιο δημοφιλή αντηλιακά στην αγορά επιταχύνουν πραγματικά την ανάπτυξη των κακοήθων καρκινικών κυττάρων. 

Επίσης, τα αντηλιακά μπλοκάρουν τις ακτίνες UVB, που παράγουν βιταμίνη D, εμποδίζοντας έτσι αποτελεσματικά το δέρμα από την παραγωγή της βιταμίνης D με το φως του ήλιου. Επί του παρόντος, πάνω από το 70% του πληθυσμού στις (ΗΠΑ) πάσχει από ανεπάρκεια βιταμίνης D, και η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Τα  αντηλιακά εμποδίζουν επίσης μια χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη , η οποία είναι έμφυτη για την προστασία του σώματός σας από την καύση μέσω του μαυρίσματος. 

Η παραγωγή μελανίνης συσχετίζεται αντιστρόφως με τη ζημία του DNA από τη UV ακτινοβολία.

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι μελέτες δείχνουν ότι το μαυρισμένο δέρμα , ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία, είναι προστατευτικό ενάντια στο μελάνωμα.


Η μεγάλη επιχείρηση

Σύμφωνα με το IBISWorld.com (2013), οι πωλήσεις αντηλιακών αυξήθηκαν κατά 4,2% ετησίως μεταξύ 2007 και 2012 και απέφεραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Ωστόσο, ακόμη και με την άνθηση πωλήσεων των αντηλιακών, έχει υπάρξει μια ανησυχητική αύξηση σε καρκίνους του δέρματος. 

Αρκετές αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον των κορυφαίων κατασκευαστων σε αντηλιακά, το 2006, στις οποίες υποστηρίζεται ότι οι κατασκευαστές "προωθούν συστηματικά δόλια, σκόπιμα παραπλανητικούς ισχυρισμούς στις ετικέτες και τις ιστοσελίδες τους και στις διαφημίσεις τους, υπερβάλλοντας την ικανότητα των αντηλιακών προϊόντων για την προστασία από τον ήλιο ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και άλλων ασθενειών του δέρματος. " 

Οι νέοι κανόνες της FDA για επισήμανση των αντηλιακών προϊόντων των καταναλωτών τέθηκε σε ισχύ το 2012, αλλά οι κατασκευαστές μπορούν να εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους έχουν καρκίνο-προστατευτικά οφέλη. 

Με η χωρίς κανόνες, δεν έχει κανένα νόημα αφού οι χημικές ουσίες από τα αντηλιακά στο δέρμα σας δεν είναι καν αποδεδειγμένο ότι σας προστατεύουν, αλλά στην πραγματικότητα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνου του δέρματος.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger