Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Κατόπιν πληροφόρησης μέσα από τους κύκλους της ΝΔ, ο Πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Pella TV αποκαλύπτει το σχέδιο Σαμαρά για Εθνικές εκλογές το Νοέμβριο αφού πρώτα, όπως αναφέρει, λύσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
15 Ιουνίου 2014



Η Αθέατη γνώση ενημερώνει το κοινό, πάντα με κάθε επιφύλαξη της υπάρχουσας πληροφορίας, αν και δεν φαντάζει διόλου απίθανη.

Αρχες Οκτωβρίου ο Σαμαράς, (αν του βγεί το σχέδιο αυτό) σχεδιάζει αιφνίδια να αλλάξει τον εκλογικό νόμο σε αναλογικότερο, και το μπόνους των 50 εδρών να το κάνει 20, να κάνει δηλαδή πιό απλή την αναλογική, (οχι τελείως απλή) και δεύτερον, να εκλέξει μάλλον για πρόεδρο τον Κουβέλη - που του βγαίνουν τα νούμερα, των 180 βουλευτών που χρειάζονται.

Ο Σύριζα θα έρθει σε δύσκολη θέση, αν και ήταν παγίως υπέρ της απλής αναλογικής, τώρα δεν θα τη θέλει γιατί χάνει το μπόνους, και επειδή είναι πρώτο κόμμα θα θέλει διατήρηση της ενισχυμένης.

Εχουν συμφωνήσει ο Παπούλιας να υποβάλλει οικειοθελώς την παραίτηση του 5 μήνες νωρίτερα και να διευκολύνει την εκλογή προέδρου αρχές Οκτωβρίου. Αν πεί δηλαδή ο Σαμαράς βρέθηκαν οι 180, ο Παπούλιας θα πεί, γιατί να περιμένουμε μέχρι το Μάρτιο; εγώ φεύγω, και διευκολύνω να δώσω στο πολιτικό σύστημα την ευχέρεια να εκλέξει πρόεδρο χωρίς να γίνουν εκλογές.

Θα εκλέξει η βουλή πρόεδρο (πιθανόν τον Κουβέλη) με 180 + βουλευτές και την επομένη ο Σαμαράς θα πεί: αφής η χώρα εξέλεξε πρόεδρο, δεν χρειάζεται μια ανανεωμένη εντολή για να επαναδιαπραγματευτεί μια νεα κυβέρνηση το χρέος; μιάς και το επιχείρημα του Σύριζα είναι "κάντε εκλογές".

Θα πεί λοιπόν ο Σαμαράς, <<σηκώνω το γάντι, θα κάνω εκλογές>>, και πιθανόν να γίνουν αρχές Νοεμβρίου.

Αρα μάλλον θα έχουμε και αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερο, και εκλογή προέδρου και εκλογικό αιφνιδιασμό που θα πούν στο Σύριζα: <<εκλογές δεν ήθελες; πάρτες>>.

Μέχρι τότε θα χαλαρώσουν οι μηχανισμοί, διότι έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαική Ενωση μέχρι τον Οκτώβρη να μην μπούν φόροι και να υπάρξει μια ανοχή. 

Δηλαδή δεν θα πάει η κυβέρνηση στη βουλή να θεσπίσει νέους φόρους και να έρθουν σε δύσκολη θέση οι βουλευτές.

Οι όποιοι φόροι μπούν, θα είναι εφαρμογή διαταγμάτων του 2011, 12, 13, κτλ.

Ο λαός από την άλλη, μη εισάγωντας νέους φόρους, θα αισθανθεί και θα πεί ότι δίκαιο έχει ο Σαμαράς και μάλλον φεύγουμε από τα μνημόνια. 

Θα περάσουν δηλαδή την άποψη "τέρμα το κουμάντο από τους ξένους".

Ετσι ελπίζει ο Σαμαράς, ότι αυτό το ψέμα θα του δώσει μια νέα νίκη.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ισχύει αυτό που ανακοίνωσε ο Βασίλης Λεβέντης, αλλά δεν παύει να είναι μια είδηση που μπορεί να θεωρηθεί πολύ πιθανή, αφού η κατάργηση του μπόνους στην Ελλάδα είναι εφικτή από τις αμέσως επόμενες εκλογές, όποτε και όταν αυτές γίνουν. Αυτό, όμως, υπό μία και μοναδική προϋπόθεση: Ότι θα συναινέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ ή όλα τα υπόλοιπα κόμματα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Με εισαγωγή νέας διάταξης στη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2002, ορίζεται ότι - για να περάσει η αναθεώρηση του εκλογικού νόμου από τις επόμενες εκλογές - θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ, πάνω από 180 βουλευτές. 

Σύμφωνα με τον παρόντα εκλογικό νόμο, το πρώτο σε σταυρούς κόμμα λαμβάνει μπόνους 50 εδρών. 


Αν καταργηθεί, με απόφαση Σαμαρά-Βενιζέλου, αυτό θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές δεν θα μπορέσει να πάρει το μπόνους των 50 εδρών και πιθανόν δεν θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ακόμη και με αλλαγη του νόμου, απαιτείται η συμμετοχή τριών τουλάχιστον κομμάτων για να κάνουν κυβέρνηση. 

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger