Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ: ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ {ΒΙΝΤΕΟ}

Το Υπουργείο Πολιτισμού, έδωσε στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, βιντεοσκοπημένο υλικό από την ανασκαφή στην Αμφίπολη.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
29 Οκτωβρίου 2014



Η Αθέατη γνώση, θα σας αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβει με την τρύπα του ψηφιδωτού.

Πολλοί από εσάς που είδαν το βίντεο που δημοσίευεσε για ξεκάρφωμα το υπουργείο πολιτισμού, θα προσέξατε με τι βάρβαρο τρόπο οι υποτιθέμενοι αρχαιολόγοι σκάβουν με φτυάρια και ξύνουν το ψηφιδωτό με μεταλλικές σέσουλες για να απομακρύνουν το χώμα.


Οι εργάτες που σκάβουν τα χώματα είναι παντελώς άσχετοι και φυσικά η επικεφαλής αρχαιολόγος είναι η μοναδική υπεύθυνη για την καταστροφή του ψηφιδωτού και άλλων ευρημάτων όπως τα φτερά των σφιγγών, τα οποία, αν θέλουμε πιστεύουμε ότι βρέθηκαν αποκομμένα και θαμένα μέσα στα χώματα. 




Το μόνο εργαλείο που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για την ανασκαφή του μνημείου ώστε να μην καταστρεφόταν τίποτα απολύτως, είναι τα χέρια των εργατών.

Η εντατική καταστροφή που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Αμφίπολη είναι πέρα από κάθε φαντασία, με κορυφαία την διάλυση του ψηφιδωτού στο κέντρο της παράστασης.

Στην παρακάτω φωτό βλέπουμε τους εργάτες να καθαρίζουν το δάπεδο από τα χώματα, ενώ αν παρατηρήσουμε στα αριστερά, το έδαφος είναι ήδη σκαμένο από τα χώματα και έχουν τοποθετήσει από κάτω ενα πλαστικό μαύρο υπόστρωμα λίγα εκατοστά από την τρύπα που υπάρχει στο κέντρο του ψηφιδωτού.

Ποιός ο λόγος να επανατοποθετήσουν επάνω από το μαύρο πλαστικό υπόστρωμα το χώμα που υποτίθεται έχει αφαιρεθεί;;



Η εργασία που έχει πέσει επάνω σε αυτό το ψηφιδωτό ώστε να δημιουργηθεί και κατόπιν να τοποθετηθεί εκεί κάτι σημαντικό το οποίο αφαιρέθηκε μετά από λεηλασία του μνημείου από το σημείο εκείνο,  ακούγεται τελείως γελοίο, διότι βασικά δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει εκεί οτιδήποτε που θα χαλούσε αυτό το σπάνιας ομορφιάς έργο τέχνης.

Παρακάτω βλέπουμε το ίδιο μαύρο υπόστρωμα που είχαν τοποθετήσει προηγουμένως - μαζί με κομμάτια από φελιζόλ όπου τοποθέτησαν εκεί για να αφήνουν τα εργαλεία τους.



Οπωσδήποτε αυτό το "κάτι" που δημιούργησε την καταστροφή του ψηφιδωτού οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, και για να γίνω πιό συγκεκριμένος, μια καταστροφή από τους υποτιθέμενους αρχαιολόγους.

Οι συνάδελφοι των αρχαιολόγων,βγαίνουν στο δυαδύκτιο και στα κανάλια με δηλώσεις για να καλύψουν με κάθε τρόπο την ηλιθιότητα κάποιου από την ομάδα όπου με την κακοτεχνία του το κατέστρεψε.

Ωστόσο, μας λένε ότι πολλά μέρη από το φθαρμένο τμήμα έχουν βρεθεί στην αμμώδη επίχωση.

Ορισμένα λοιπόν απο τα κομμάτια που λείπουν από το ψηφιδωτό (όσα δεν κατέστρεψαν) τα έχουν φυλάξει για να συγκαλύψουν το λάθος που έκαναν.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε ενα μεταλλικό υποστήλωμα που έχει τοποθετηθεί στον πρώτο θάλαμο, με έναν ξύλινο τάκο στο έδαφος. Φαντάζεστε ενα παρόμοιο πράγμα να έχει τοποθετηθεί στον δεύτερο θάλαμο με το ψηφιδωτό;; Σιγά μην περίμεναν οι αρχαιολόγοι ότι θα υπάρχει ψηφιδωτή παράσταση στον δεύτερο θάλαμο.




Φτάνοντας λοιπόν οι αρχαιολόγοι στον δεύτερο θάλαμο του μνημείου προσπάθησαν να στηρίξουν με σκαλωσιές/υποστηλώματα την οροφή του θαλάμου για να μην υπάρξει τυχόν κατάρρευση της οροφής όπως κάνουν σε όλες τις ανασκαφες.

Ξεκινώντας οι χασάπηδες της Αμφίπολης να στηρίξουν πιθανόν το πρωτο μεταλλικό υποστύλωμα στην οροφή και στο έδαφος, άσκησαν μεγάλη πίεση σφίγγοντας τα υποστηλώματα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος και να δημιουργηθεί η τρύπα.

Κάτω από το υποστήλωμα υπήρχε κάποιο αντικείμενο πιθανόν ένας τάκος σε κυκλική μορφή που με την πίεση που ασκήθηκε έκανε την ζημιά αυτή.


Μόλις αντιλήφθηκαν ετεροχρονισμένα την καταστροφή που δημιουργήθηκε από αυτό, αφαίρεσαν αμέσως το υποστήλωμα και βρήκαν άλλο σημείο να στηρίξουν την οροφή για να μην καταστραφεί και το υπόλοιπο του ψηφιδωτού.



Ως απόκρυψη του γεγονότος, δημιούργησαν μια μικρή τρύπα στο δεξιό άνω μέρος εκτός παραστάσεως η οποία θα δικαιολογούσε την ζημιά που έχουν επιφέρει.

(Βλέπε φωτογραφία δεξιά και πάνω)



Οτι ακούτε από τους κουτοπόνηρους σχολιαστές- αρχαιολόγους στην τηλεόραση και στο δυαδύκτιο, είναι φτηνές δικαιολογίες συγκάλυψης της κατασροφής που έχει δημιουργηθεί.

Παρακάτω παραθέτω και το βίντεο για να βγάλετε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.



atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger