Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΤΜΕΑΡ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΤΑ 31% .... ΕΝΩ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ

Αυξήσεις από 1 έως 31% στις χρεώσεις για το τέλος υποστήριξης της «πράσινης» ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
14 Μαρτίου 2015


. Απαράδεκτη και μεθοδευμένη κατήγγειλε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας την αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ για την πράσινη ενέργεια.

. Τα χρήματα μας τα παίρνουν με το έτσι θέλω μέσω της ΔΕΗ για την δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη.

. Ο τσίπρας προχθές στον Ο.Ο.Σ.Α δήλωσε ότι: "θα θέλαμε να γίνει η Ελλάδα ένας ηγέτης στις στρατηγικές του πράσινου μετασχηματισμού". 

. Ο ΕΤΜΕΑΡ αποτελεί ακόμη μια υποχρέωση μέσα στις τόσες που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.


«Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» Σκοτώνονται ΝΔ και Σύριζα για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ στον τομέα που αφορά την Πράσινη ενέργεια με τον ειδικό φόρο ΕΤΜΕΑΡ.

Ως απαράδεκτη και μεθοδευμένη κατήγγειλε το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (για την πράσινη ενέργεια), με την οποία επιβαρύνονται τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Λαφαζάνης, ο οποίος είναι Υπουργός σε υπουργείο που υπηρετεί την Ατζέντα 21, καταγγέλει για την αύξηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ το οποίο έχει προστεθεί εδω και καιρό στους λογαριασμούς και αφορά την Πράσινη ενέργεια.

Τι δεν καταλαβαίνεις;; Σε δουλεύουν ψιλό γαζί τα λαμόγια, κι εσύ σκοτώνεσαι με τον διπλανό σου Νεοδημοκράτη, Συριζαίο η Πασοκτζή για το ποιός είναι υπεύθυνος.

Τα χρήματα μας τα παίρνουν με το έτσι θέλω μέσω της ΔΕΗ με το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπής Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) για την δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη, για την οποία έχει αναλάβει να σώσει τον πλανήτη η Ατζέντα 21 που υπέγραψε ο Μητσοτάκης το 1992.

Με την αύξηση του τέλους, τα έσοδα από το ΕΤΜΕΑΡ το 2015 υπολογίζεται να φθάσουν σε 1,048 δισ. ευρώ, από 1,025 δισ. ευρώ που θα ήταν αν δεν γινόταν η αναπροσαρμογή. Τα 20 από τα 23 εκατ. ευρώ της επιπλέον επιβάρυνσης σε ετήσια βάση, προέρχονται από την οικιακή χρήση.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 31 Δεκεμβρίου, η αύξηση επιβάλλεται προκειμένου να διασφαλιστούν τα απαιτούμενα έσοδα αφενός για τη χρηματοδότηση του λογαριασμού για τις ανανεώσιμες πηγές και αφετέρου για την κάλυψη μέρους του κόστους ενίσχυσης των βιομηχανιών που, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο διαρροής άνθρακα (δηλαδή τον ανταγωνισμό από τρίτες χώρες όπου δεν υπάρχουν οι επιβαρύνσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που προκύπτουν από την εφαρμογή της αντιρρυπαντικής πολιτικής της ΕΕ).

Ακόμη δεν κατάλαβες;;;

Ο τσίπρας προχθές στον Ο.Ο.Σ.Α σε άρθρο που δημοσιεύσαμε από την Αθέατη γνώση, δήλωσε ότι: "θα θέλαμε να γίνει η Ελλάδα ένας ηγέτης στις στρατηγικές του πράσινου μετασχηματισμού". 

Μερικές από τις μείζονες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω της εισαγωγής των κατανεμημένων συστημάτων (στον τομέα της ενέργειας ή των αποβλήτων, για παράδειγμα), αλλά αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως οι κατασκευές και ο βιομηχανικός σχεδιασμός.

Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε το παρόν, διατηρώντας σταθερά το βλέμμα μας στραμμένο σε ένα μέλλον με οικονομικά και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και πλήρη απασχόληση.

Ο ΕΤΜΕΑΡ αποτελεί ακόμη μια υποχρέωση μέσα στις τόσες που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger