Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΕΣ: Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΕΣΟΥΑ ΤΟΥ ΝΑΥΗ ΣΕ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΝΑΥΗ

Το όνομα Γιεσούα των Εβραίων δεν έχει καμία σχέση με το Ελληνικό όνομα που η Ελληνίδα μάνα έδωσε στο παιδί της κατ εντολήν του Αγγελου. Οι Γιαχβεδιστές, για να συνδέσουν κι άλλο τη Παλαιά Διαθήκη με τον Χριστό έκαναν το Γιεσούα (γιό του Ναυή) σε Ιησού του Ναυή.

Επιμέλεια άρθρου: V. D Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
15 Αυγούστου 2015














Το όνομα Γιεσούα, Ιεσούα η Γιοσούα στη Βίβλο

Το όνομα Γιεσούα εμφανίζεται τέσσερις φορές στην Αγία Γραφή. Πιο γνωστός είναι ο δικαστής Γιεσούα ο Εφραϊμίτης , ο διάδοχος του Μωυσή και αυτός που οδηγεί το Ισραήλ στη Γη της Επαγγελίας. Το αρχικό όνομα του Γιεσούα (γιού του Ναυή) είναι ο Ωσηέ ( הושע ), αλλά ο Μωυσής τον ονομάζει Γιεσούα (Αριθμοί 13:16).

Εδω παρατηρούμε ότι ο Μοσέ (βλέπε Μωησής) ζητάει από τον Γιαχβέ να του ορίσει τον διάδοχό του. Ο Γιαχβέ υπέδειξε ως τον πιο κατάλληλο τον Ωσηέ όπου ο Μοσέ του αλλάζει το ονομα του σε Γιεσούα.

Άλλοι Γιεσούα είναι:

Ο ιδιοκτήτης ενός χωραφιού στο Βαιθ-σεμιτου όπου η Κιβωτός επιστρέφει στο Ισραήλ (1 Σαμουήλ 6:14)

Ένας διοικητής της Ιερουσαλήμ (Β' Βασιλέων 23:8). 

Ένας διάσημος, μεταιχμαλωσιακός αρχιερέας (Αγγαίος 1: 1).

Γιεσούα είναι επίσης η εβραϊκή μορφή της ελληνικής λέξης Ιασις. 
Το όνομα Ιησούς προέρχεται εκ του ίασης που σημαίνει θεραπεία (Σωτηρία) = Ιησούς Σωτήρας.

Ετυμολογία του ονόματος Γιεσούα - Ιεσούα

Το όνομα Γιεσούα η Ιεσούα είναι μια σύνταξη δύο στοιχείων, το πρώτο είναι το προσηγορικό יה (Γ) ιάχ) = יהו (Γ) ιαχού) = יו (Γιού), τα οποία με τη σειρά τους βραχύνονται στη μορφή του ΤΕΤΡΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ονόματος του Θεού των Εβραίων: Ιαβέ (εκ του Γιαχβέ) στα Ελληνικά, και στα Εβραικά  י  ה  ו   ה   YHWH.


Το δεύτερο στοιχείο του ονόματος Γιεσούα προέρχεται από τη ρίζα του ρήματος ישע (Yasha - Ιασά η Γιασά), που σημαίνει "να σώσει", από την Ελληνική λέξη "Ιασις" που αναφέραμε προηγουμένως η οποία σημαίνει θεραπεία - Σώζω = Σωτηρία.

Οι Ιεχωβάδες, στην προσπάθεια τους να συνδέσουν την ΚαινήΔιαθήκη με την Παλαιά Διαθήκη των Εβραίων, άλλαξαν στην μετάφραση στα Ελληνικά το όνομα Γιεσούα σε Ιησού.

Η λέξη Ιησούς προέρχεται από την Ελληνική λέξη Ιασις, την οποία πήραν και προσάρμοσαν στην διάλεκτο τους οι Εβραίοι ώστε να την χρησιμοποιήσουν αρχικά ως όνομα που θα καθορίζει τον Θεό τους (Γ) Ιαχβέ - Ιαβέ η οποία χρησιμοποιήθηκε και μεταλλαγμένη ως ονομασία στον Ωσηέ (διάδοχο του Μοσέ) που τον <βάφτισε> Ιεσούα - Γιεσούα γιό του Ναυή.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger