Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΗΣ: ΤΑ ΜΙΛΗΣΑΝΕ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των Θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με την ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στη χώρα μας, κατέθεσε γραπτώς στην Βουλή ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Επιμέλεια άρθρου: V. D Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: atheatignosi
20 Οκτωβρίου 2015


Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις.Για ιστορικούς λόγους το μάθημα των Θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα. Αυτό, συνιστά έναν αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι.

Στην συνάντηση που ειχαν ο Ιερώνυμος και ο Φίλης πρίν 20 ημέρες περίπου, συμφώνησαν για συναινετική επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν μεταξύ Εκκλησίας-Πολιτείας.

Συμφώνησαν απ ότι φαίνεται να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών όπως το γνωρίζαμε ως τώρα σύμφωνα με τα Χριστιανικά πρότυπα, και να γίνει μάθημα γνώσης όλων των θρησκειών το οποίο θα έχει ως σκοπό να καταργηθεί η Τρισδικότητα του Θεού και να προωθηθεί η έννοια ότι ο Θεός είναι ένας και είναι ο ίδιος για όλες τις θρησκείες. 

Με την αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών, αφενός δεν θα καταργηθεί η Χριστιανική διδαχή από τα σχολικά βιβλία, και αφετέρου θα διδάσκεται με τέτοιο τρόπο η γνώση των άλλων θρησκειών ώστε να μην διαφέρει σε τίποτα η αλήθεια του Χριστου με τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ, τον Ζωροαστρισμό, τον Μανδαϊσμό κτλ.

Αυτές οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας την προκειμένη στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία γεγονότα, και ο <<φωτισμένος Ιεράρχης>> όπως φαίνεται να φωτογραφίζει τον Ιερώνυμο ο Φίλης - προφανώς θεωρεί εκσυχρονισμό την διδασκαλία της θρησκειολογίας.

Η πανθρησκεία προωθείται ανοιχτά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και η συμφωνία καλής θέλησης μεταξύ Φίλη και Ιερώνυμου για κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών φαίνεται να έχει ήδη συμφωνηθεί.

Μαζί με το μάθημα της θρησκειολογίας, θα πραγματοποιηθεί από τους οικουμενιστές και η ένωση των θρησκειών όπου θα έρθει και η εκκλησία της νέας εποχής που θα έχει γαλουχήσει την νεα γενεά μαθητών, και όπως έχουμε πεί σε παλαιότερα μας άρθρα στην Αθέατη γνώση, θα βασίζεται στην λατρεία των αρχαίων θεών, των Νεφελίμ. 

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger