Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΟΛΑΓΝΟΣ: ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ

Δι ευχών των Αγίων Πατέρων ημών και του μοναδικού εν ζωή Αγίου Πατέρα Ιερωνύμου Αριστεριστή Νεοταξίτη και προωθητή του διαχωρισμού Εκκλησίας κράτους.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
7 Νοεμβρίου 2015Μόνο "Αγιο" δεν είχε αποκαλέσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Αλέξης Τσίπρας, όμως ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό να συμβαίνει. Πέρα των τυπικών επισκέψεων που είθισται να πραγματοποιούνται μεταξύ Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, οι συχνές συναντήσεις του "Αγίου Πατέρα Ιερωνύμου", έτσι όπως τον προσφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας στην σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου, αφήνουν πλέον ξεκάθαρο μήνυμα προδοσίας από πλευράς Αρχιεπισκόπου.

Ο ουσιαστικά αδρανής εδω και χρόνια Αρχιεπίσκοπος αλλά συνάμα και ύπουλος όπως αποδείχτηκε από τις κινήσεις του αφότου εκλέχθηκε αυτό το συνονθύλευμα συγκυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ, άρχισε να φανερώνει πλέον τι καπνό φουμάρει και για ποιό λόγο του δόθηκε η εξουσία να βρίσκεται στην θέση αυτή.


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Φίλης και Αρχιεπίσκοπος συμφώνησαν να μην υπάρχουν μονομερείς ενέργειες, και όσον αφορά το ζήτημα του τρόπου διδασκαλίας των Θρησκευτικών θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή. 

Σε άρθρο μας στην Αθέατη γνώση, είχαμε γράψει πρώτοι για την συνάντηση που ειχαν ο Ιερώνυμος και ο Φίλης πρίν 1 μήνα περίπου, όπου συμφώνησαν για συναινετική επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν μεταξύ Εκκλησίας-Πολιτείας.

Αυτό σημαίνει ότι θα καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών όπως το γνωρίζαμε ως τώρα σύμφωνα με τα Χριστιανικά πρότυπα, και θα γίνει μάθημα γνώσης όλων των θρησκειών το οποίο θα έχει ως σκοπό να καταργηθεί η Τρισδικότητα του Θεού και να προωθηθεί η έννοια ότι ο Θεός είναι ένας και είναι ο ίδιος για όλες τις θρησκείες. 

Με την αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών, αφενός δεν θα καταργηθεί η Χριστιανική διδαχή από τα σχολικά βιβλία, και αφετέρου θα διδάσκεται με τέτοιο τρόπο η γνώση των άλλων θρησκειών ώστε να μην διαφέρει σε τίποτα η αλήθεια του Χριστου με τον Ιουδαϊσμό, το Ισλάμ, τον Ζωροαστρισμό, τον Μανδαϊσμό κτλ.

Αυτές οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας την προκειμένη στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία γεγονότα, και ο <<φωτισμένος Ιεράρχης>> όπως φωτογράφισε τότε τον Ιερώνυμο ο Φίλης - προφανώς θεωρεί εκσυχρονισμό την διδασκαλία της θρησκειολογίας.

Η πανθρησκεία προωθείται ανοιχτά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και η συμφωνία καλής θέλησης μεταξύ Φίλη και Ιερώνυμου για κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών φαίνεται να έχει ήδη συμφωνηθεί.

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Θα θυμάστε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις αρχές του έτους όταν γινόταν η περίφημη "διαπραγματευση" της ψοφοαριστεράς που σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διευκρίνισε επίσης ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους. 

Επεσήμανε παράλληλα ότι το θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό και έστειλε μήνυμα στη γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ότι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει ότι η Αγκελα Μερκελ απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του. 

Οπως καταλαβαίνετε, η πρόταση αυτή του Αρχιεπισκόπου δεν έχει προταθεί ποτέ άλλοτε στο παρελθόν σε άλλη κυβέρνηση. Ομως προτάθηκε σε μια ψευτοαριστερή Αθεη κυβέρνηση η οποία στο προεκλογικό της πρόγραμμα αναφέρει τον διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας όπου ζητούν ξεκάθαρα επιστροφή στο Κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση. 


ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι "εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και κράτους".

Διαβάστε τώρα το πρόγραμμα του Σύριζα σχετικά με τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ:

''17. Ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.

Η παρέμβαση της Εκκλησίας στα πράγματα της πολιτείας και η στενή διαπλοκή της με το Κράτος, ανάγεται στην ίδρυση του ελληνικού κράτους. Οι παθογένειες αυτής της σύμφυσης ήταν πάντοτε εμφανείς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οξύνθηκαν ιδιαίτερα με την εθνικιστική και πολλές φορές οπισθοδρομική πολιτική παρέμβαση της προηγούμενης ηγεσίας της ελληνικής Εκκλησίας, αλλά και με τη σκανδαλώδη οικονομική και παρα-οικονομική δραστηριότητα Εκκλησίας και Μοναστηριών. Σήμερα είναι πλέον φανερό ότι έχει καταστεί ώριμο κοινωνικό αίτημα η θέση μας ότι, για μια σύγχρονη και δημοκρατική πολιτεία, είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και σε συνταγματικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε και διεκδικούμε: Τον πλήρη διαχωρισμό ρόλων Εκκλησίας – Κράτους, με πλήρη αρμοδιότητα της Πολιτείας σε ζητήματα γάμου, ονοματοδοσίας και μαθήματος θρησκευτικών. Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου. Η ανεξιθρησκία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, ενώ η θρησκευτική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Το Κράτος διασφαλίζει την ακώλυτη άσκησή της και σέβεται όλα τα θρησκεύματα. Το μάθημα των θρησκευτικών διδάσκεται στη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, έτσι ώστε να μην έχει ομολογιακό χαρακτήρα, αλλά η ύλη του να περιλαμβάνει εισαγωγή στην ιστορία, την κοινωνιολογία και τη δογματική όλων των θρησκειών. Επιστροφή στο Κράτος της μεγάλης ακίνητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας και απόδοσή της σε ακτήμονες και σε δημόσια χρήση. Τα εισοδήματα των Εκκλησιαστικών Ενώσεων και Οργανώσεων από εμπορικές δραστηριότητες, χρεώγραφα και εκμετάλλευση ακινήτων, φορολογούνται κανονικά.

ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ  ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (ΠΟΛΙΤΗ) ΚΑΙ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ

Στην προ μηνών συνάντηση Κουρουμπλή Ιερώνυμου, ο Κουρουμπλής είχε ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση υλοποίησης της κάρτας του πολίτη, στο πλαίσιο της απλοποίησης των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες και της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας.


Ο Ιερώνυμος τότε δεν έφερε καμία αντίρρηση στο θέμα της ηλεκτρονικής κάρτας, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά ακόμη και για τον τρόπο που θα προσφέρονται μελλοντικά τα συσσίτια από την Εκκλησία. 

Στο όνομα της υποτιθέμενης "ανθρωπιστικής κρίσης", η κάρτα του πολίτη θα δώσει την λύση.


atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger