Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΦΛΑΜΑΝΔΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: « Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΜΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ

Ο 78-χρονος φλαμανδός μοναχός Δανιήλ Mάες, ζει στη Συρία στο μοναστήρι Mάρ Γιακούμπ του έκτου αιώνα-στην πόλη της Κάρα, 90 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού. 

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
1 Φεβρουαρίου 2017



Η Αθέατη γνώση μετέφρασε απόσπασμα από την συνέντευξη του πατέρα Ντάνιελ ο οποίος υπήρξε μάρτυρας του "εμφύλιου πολέμου" και σύμφωνα με τον ίδιο, οι Δυτικές εκθέσεις σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία είναι παραπλανητικές. Με λίγα λόγια: «οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους θέλουν να καταστρέψουν τελείως τη χώρα." 

«Η ιδέα ότι μια λαϊκή εξέγερση έλαβε χώρα κατά του προέδρου Άσαντ είναι εντελώς ψευδής . Έχω πάει στην Κάρα από το 2010 και έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια πώς οι ταραξίες έξω από τη Συρία οργάνωναν διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης και στρατολογούσαν νέους. 

Αυτό γυρίστηκε και μεταδόθηκε από το Αλ Τζαζίρα για να δώσει την εντύπωση ότι μια εξέγερση λάμβανε χώρα. Φόνοι διαπράχθηκαν από ξένους τρομοκράτες, εναντίον των σουνιτών και των χριστιανικών κοινοτήτων, σε μια προσπάθεια να σπείρουν θρησκευτική και εθνοτική διχόνοια μεταξύ του συριακού λαού. Ενώ από την εμπειρία μου, γνωρίζω ότι ο συριακός λαός ήταν πραγματικά πολύ ενωμένος. 

Πριν από τον πόλεμο, ήταν μια αρμονική χώρα: ένα κοσμικό κράτος στο οποίο διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες ζούσαν δίπλα-δίπλα ειρηνικά. Δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου φτώχεια, η εκπαίδευση ήταν δωρεάν, και η υγειονομική περίθαλψη ήταν καλή . Το μόνο που δεν ήταν δυνατό ήταν να εκφράσεις ελεύθερα τις πολιτικές σου απόψεις. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν νοιάζονταν για αυτό. 

Είναι θαύμα ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το οφείλουμε στο στρατό της κυβέρνησης Άσαντ και στον Βλαδίμηρο Πούτιν, επειδή αποφάσισε να παρέμβει όταν οι αντάρτες απείλησαν να καταλάβουν την εξουσία.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger