Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 72 ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΝΕΦΕΛΙΜ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ

Το Σανχεντρίν ήταν ένα Εβραικό δικαστήριο από 72 δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου εκπροσώπευε τον εβραϊκό λαό για θέματα θρησκευτικών αποφάσεων.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
Μεγάλη Πέμπτη 2018



Η Εβραική λέξη Σανχεντρίν προέρχεται από την Ελληνική λέξη "Συνέδριον" που σημαίνει «Συμβούλιο» ή «τόπος συγκέντρωσης». Η λέξη περιήλθε στη γλώσσα των σοφών , επηρεασμένοι από την ελληνική γλώσσα.


Το Δικαστήριο των εβδομήντα δυο ("70"για χάρην συντομίας) Δικαστών, το αποκαλούμενο μεγάλο σανχεντρίν ήταν αρμόδιο για την εκδίκαση θρησκευτικών υποθέσεων. 

Το Μεγάλο Σανχεντρίν αναφέρεται και στην Καινή Διαθήκη ως αυτό που δίκασε τον Ιησού Χριστού όταν προσάχθηκε σ΄ αυτό. 

Το Συμβούλιο είχε 70 έως 72 μέλη και αποτελούνταν από τον Αρχιερέα, ο οποίος ήταν πρόεδρος, οι προϊστάμενοι των 24 ιερατικών τμημάτων υπηρεσιών, οι γραφείς και οι δικηγόροι και οι  πρεσβύτεροι οι οποίοι ήταν εκπρόσωποι των λαϊκών.

Σε αυτό το δικαστήριο βρισκόταν ο Χριστός κατά τη διάρκεια της δίκης του. Το Σανχεντρίν συγκεντρωνόταν συνήθως σε ένα ημικύκλιο με τον κρατούμενο να στέκεται στη μέση.

Αυτό το δικαστήριο βρισκόταν ύπο την πνευματική καθοδήγηση του "Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος" Σαμαέλ, με επίγειους εκπροσώπους των Αδελφοτήτων του σκότους οι οποίοι απαριθμούσαν 72 το σύνολο. Ο αριθμός των 72 δικαστών δεν ήταν καθόλου τυχαίος, διότι συμβόλιζε τους 72 Βασιλείς Νεφελίμ.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι ο Μωυσής (Μοσέ) είχε πάρει εντολή από τον Γιαχβέ να ιδρύσει αυτό το Μεγάλο Συνέδριο Σανχεντρίν των 72, το οποίο συνέδριο έμελλε να κρίνει ένοχο τον Ιησού και να τον καταδικάσει σε θάνατο.

Αθέατη γνώση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger