Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

ΚΑΥΣΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΥΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Το θέρος στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει μπει για τα καλά.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
13 Ιουλίου 2019


Τις << πρωτόγνωρες>> υψηλές θερμοκρασίες που ζει ο πλανήτης μας θα παρουσιάσουμε στο σημερινό άρθρο της Αθέατης γνώσης, τις οποίες βιώνουμε σύμφωνα με τους << έγκριτους επιστήμονες>> λόγο της κλιματικής αλλαγής που σταδιακά τις δυο τελευταίες δεκαετίες αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό.

Πολλά έχουν να συμβούν ακόμη, και η αλλαγή του κλίματος θα κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία, οι άνθρωποι δεν θα αντέχουν τις αφόρητες θερμοκρασίες, που παρεμπιπτόντως δημιουργούν οι ίδιοι καταστρέφοντας τον πλανήτη.

Οι μεγάλοι ηγέτες του πλανήτη έπρεπε να έχουν πάρει τις σημαντικές αποφάσεις για τις χώρες τους και να προχωρήσουν σε μέτρα, τα οποία θα σταθεροποιήσουν η και θα μειώσουν την θερμοκρασία στην Γη.  Όμως, έλα που υπάρχει κάποιος ονόματι Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος μέχρι στιγμής τους χαλάει <<την μπουγάδα >>.

Οι πράσινοι φόροι που πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η αύξηση στην τιμή της πλαστικής σακούλας, η άνοδο στην τιμή της βενζίνης, η αύξηση των τελών κυκλοφορίας κτλ., δεν είναι τίποτα μπρος σε αυτά που έρχονται μελλοντικά.

Οι πρωθυπουργοί σε Ελλάδα και σε άλλες χώρες, αποφεύγουν να συμπεριλάβουν περαιτέρω φόρους για να μην γονατίσουν τους λαούς τους. Πολλές κυβερνήσεις στην Ευρώπη έχουν πέσει γι αυτό τον λόγο.

Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα μας, οι αποκαλούμενες "υψηλές θερμοκρασίες" στην Ευρώπη, αυτό, αλλά και τον προηγούμενο αιώνα έχουν ξανασυμβεί και μάλιστα με πολύ χειρότερες συνθήκες από τις σημερινές που προσπαθούν να περάσουν στην συνείδηση μας οι υποστηρικτές της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζουν και οι τυφώνες οι οποίοι προκαλούνται κι αυτοί από την <<κλιματική αλλαγή>>.

Όχι που θα γλίτωναν !

Ένας νοήμων άνθρωπος, ο οποίος έχει την διάθεση να μην καταπίνει αμάσητη οποιαδήποτε πληροφορία του πασάρουν τα μέσα ενημέρωσης ως δήθεν αξιόπιστη, κάνοντας μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, μπορεί να διαπιστώσει ότι τα πράγματα μπορεί και να μην είναι έτσι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι.

Ας θυμηθούμε λοιπόν, στην Ελλάδα, κάποια χρόνια πίσω, όταν υποτίθεται η υπερθέρμανση η αλλιώς κλιματική αλλαγή που είναι περισσότερο << της μόδας>> δεν υπήρχε ούτε σαν ονοματολογία αλλά ούτε καν σαν φαινόμενο.

Ισχυρότατος καύσωνας σημειώθηκε από 17 ώς 20 Ιουλίου 1973. Στις 19 Ιουλίου πολύ υψηλές θερμοκρασίες παρατηρήθηκαν σε: Λαμία 46,5 °C, Ελευσίνα 46,4 °C , Αγχίαλο 46,2 °C, Τανάγρα 46 °C, Λάρισα 45,2 °C.

Στη Ν. Φιλαδέλφεια το θερμόμετρο έφτασε τους 42,4 °C και στο Αστεροσκοπείο τους 41,2 βαθμούς. Στην Κρήτη οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στις 20 Ιουλίου (Σούδα 44,5 °C και Ιεράπετρα 44 °C).

Η πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη (και ως τέτοια είναι καταγεγραμμένη στα επίσημα αρχεία του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού), είναι οι 48 βαθμοί Κελσίου, που μετρήθηκαν στις 10 Ιουλίου 1977 στην Ελευσίνα και το Τατόι! Την ίδια μέρα το θερμόμετρο έγραψε 44 °C στη Ν. Φιλαδέλφεια, 42 °C στο κέντρο της Αθήνας, 44 °C στη Λάρισα. «Η θερμοκρασία των 48 βαθμών είναι το απόλυτο ρεκόρ όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.

Φονικός καύσωνας

Ο πιο φονικός καύσωνας ήταν τον Ιούλιο του 1987, προκαλώντας έως 4.000 νεκρούς, παρότι οι ανώτατες θερμοκρασίες δεν σημείωσαν ρεκόρ. Είχε μεγάλη διάρκεια. «Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία ήταν επί οκτώ συνεχείς ημέρες ίση ή μεγαλύτερη των 41 βαθμών και ήταν εξαιρετικά υψηλές οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας, τουλάχιστον στις έξι από τις οκτώ ημέρες», λέει ο κ. Ζιακόπουλος.

Σκεφτείτε τώρα, να συνέβαινε αυτό το γεγονός με τους 4000 νεκρούς σήμερα τι είχε να γίνει με τους επιστήμονες του κλίματος και τους εντολοδόχους δημοσιογράφους στα Μ.Μ.Ε.

Η υψηλότερη θερμοκρασία του Ιουνίου στην Αθήνα κατεγράφη την 26η Ιουνίου 2007, όταν στη Ν. Φιλαδέλφεια το θερμόμετρο έφτασε τους 46,2 βαθμούς Κελσίου (που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών για τη εν λόγω περιοχή). Στο Θησείο η θερμοκρασία έφτασε τους 44,8 °C, επίσης ρεκόρ όλων των εποχών. Καταρρίφθηκε έτσι ένα ρεκόρ 91 ετών, από τις 21 Ιουνίου 1916, όταν ο μετεωρολογικός σταθμός του Αστεροσκοπείου είχε καταγράψει 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι καύσωνες του Ιουνίου του 1982 (μέγιστες θερμοκρασίες στη Ν. Φιλαδέλφεια 44,6 °C και στα Τρίκαλα 43,8 °C) και του Ιουνίου του 2014 (μέγιστες θερμοκρασίες στην Κάτω Τιθορέα 42,7 °C, στην Πυργέλα του Αργους 42,3 °C, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» 40,6 °C).

Ο ισχυρότερος αυγουστιάτικος καύσωνας μεταπολεμικά σημειώθηκε 20 - 26 Αυγούστου 1958. Στη διάρκειά του η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν 47,2 °C και σημειώθηκε στα Τρίκαλα. Την ίδια μέρα το θερμόμετρο έδειξε στη Λάρισα 45 °C και την επομένη 43,6 °C στην Αθήνα, 43,5 °C την Ελευσίνα και 43,2 °C στη Θεσσαλονίκη (Θέρμη).

Μέχρι εδώ λοιπόν, βλέπουμε, ότι γυρίζοντας περίπου πίσω έναν αιώνα, αλλά και διανύοντας τον χρόνο ανά δεκαετίες, διαπιστώνουμε στο πέρασμα του να έχουν ξανασυμβεί ίδιες, αλλά και πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα και με μεγάλη διάρκεια.


Και πάμε τώρα στους τυφώνες, ανεμοστρόβιλους η κυκλώνες. Ευκαιρία βρήκαν οι ιθύνοντες υποστηρικτές της κλιματικής αλλαγής μετά το μπουρίνι στην Χαλκιδική να ρίξουν ευθύνες στην αλλαγή του κλίματος, το οποίο μας οδηγεί σε πιο ακραία φαινόμενα με τρανό παράδειγμα τα καιρικά φαινόμενα στην Θεσσαλονίκη.

Ο διευθυντής προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, μας θυμίζει τις ομοιότητες με το φονικό μπουρίνι που είχε πλήξει την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού στις 21 Ιουλίου του 1983 αφήνοντας πίσω του 9 νεκρούς.

Τότε βλέπεις δεν υπήρχε το σχέδιο της Ατζέντα 21.

Η έρευνα των Ελλήνων ειδικών από τον Τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής αποκάλυψε ότι από το 1961 μέχρι το 2001 τουλάχιστον 20 μετεωρολογικές βόμβες εμφανίστηκαν στον ελλαδικό χώρο προκαλώντας έντονα καιρικά φαινόμενα κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα στο παρελθόν, η σφοδρή κακοκαιρία που είχε πλήξει τη χώρα μας είχε αποδοθεί σε συνηθισμένες υφέσεις (κυκλώνες), που ωστόσο εξελίχθηκαν σε «βόμβες» πάνω από την Ελλάδα.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν εκείνη της 18ης Μαρτίου 1981 όπου μια μετεωρολογική βόμβα με χαρακτηριστικά ανάλογα με τους κυκλώνες που σχηματίζονται στις τροπικές περιοχές του πλανήτη μας έπληξε την Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ρεκόρ χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης, προκαλώντας θυελλώδεις ανέμους και για πολλές ώρες ραγδαίες βροχοπτώσεις.

Ένα γνωστό σιωπηλό όπλο για ήσυχους πολέμους χειραγώγησης του καιρού είναι και το HAARP, το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα υψηλής συχνότητας για να μελετήσει τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας (ιδιαίτερα τη ιονόσφαιρα). Δεν θεωρώ ότι ενεργοποιήθηκε στην χώρα μας το συγκεκριμένο όπλο, όμως αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη του, η οποία συζητήθηκε μέχρι και στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Σας παρέθεσα ορισμένα μετεωρολογικά φαινόμενα τα οποία έχουν καταγραφεί από τον περασμένο αιώνα έως και σήμερα, για να κατανοηθεί το μέγεθος της απάτης της υπερθέρμανσης και της κλιματικής αλλαγής μέσα από το παραμύθι που σερβίρει η Νέα τάξη στους ευαίσθητους υποστηρικτές του περιβάλλοντος, τους οποίους τροφοδοτούν με ψέμματα οι ιθύνοντες για την υλοποίηση της Ατζέντα 21.

Όπως καταλαβαίνετε, επίσης, δεν είναι καθόλου δύσκολο να δημιουργήσουν ακόμη και τεχνητές καιρικές συνθήκες, προκειμένου να πειστεί μέχρι κι ο τελευταίος δύσπιστος άνθρωπος στον κόσμο ότι υφίσταται η αποκαλούμενη "υπερθέρμανση".

Αθέατη γνώση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger