Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΣΕ ΒΑΡΥΜΠΟΠΗ , ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑΤΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!

Η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή Βαρυμπόμπης-Κρυονερίου-Τατοΐου από επίδοξους επενδυτές και όσους άλλους εμπλέκονται στο βρώμικο αυτό κύκλωμα, έχουν εξασφαλίσει την ολική καταστροφή των περιοχών πληρώνοντας εμπρηστές να βάλουν φωτιές σε πολλαπλές διάσπαρτες εστίες ώστε να εξασφαλίσουν ότι τα σχέδια τους για την πολυπόθητη ανάπλαση της περιοχής θα επιτύχουν. 

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
4 Αυγούστου 2021


Η Αθέατη γνώση σας αποκαλύπτει όλο το σχέδιο και τον λόγο που προκλήθηκαν αυτές οι πυρκαγιές.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το σχέδιο αποκατάστασης του χώρου στα πρώην βασιλικά κτήματα το οποίο ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή. Μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου λειτουργούν τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Η επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου – το οποίο είχε παραμείνει παγωμένο από το 2013 – ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου.

Οπως ανέφερε, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε γειτονική έκταση σχεδιάζει τη δημιουργία μικρής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με την προοπτική ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί… μνηστήρες «σκανάρουν» τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη «καθαρή» γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης.

Το δάσος βέβαια, αν και πνεύμονας πρασίνου ήταν εμπόδιο για την ανάπλαση της περιοχής. Ανθρωποι ξεσπιτώθηκαν βλέποντας τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Νεκρά δάση και ζώα που κάηκαν προσπαθώντας να γλυτώσουν από την φωτιά. 

Ο στόχος ήταν να μη φτάσει η φωτιά στον ιστορικό πυρήνα των πρώην Ανακτόρων, δηλαδή τα ιστορικά κτίρια και τα 100.000 αντικείμενα, έργα τέχνης και τις άμαξες. Η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Βαρυμπόμπη έκαψε ένα μεγάλο μέρος των κτημάτων, το οποίο λογικά θα αποκατασταθεί επειδή δεν εμποδίζει τα σχέδια τους. Είναι αυτό που λέμε: "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά".

Η νέα μελέτη λοιπόν που ήταν ήδη έτοιμη φέρει την υπογραφή της KPMG καθώς και της ομάδας «ΑΣΠΑ design» του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Σπύρου Τσαγκαράτου

Η KPMG, η οποία είναι ενα αγγλο-ολλανδικό πολυεθνικό δίκτυο επαγγελματικών υπηρεσιών και ένας από τους λογιστικούς οργανισμούς Big Four, από το 2003 είναι μπλεγμένη σε σωρεία σκανδάλων και φορολογικών απατών παγκοσμίως. 

Η ΑΣ.Π.Α. ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Α.Ε. θα είναι αυτή που θα προετοιμάσει και θα πραγματοποιήσει μελέτες στην περιοχή καθώς και συμβουλευτικές και υποστηρικτικές εργασίες. 

Η εταιρεία ειδικεύεται στην προετοιμασία και ανάπτυξη μελετών περιφερειακού και αστικού σχεδιασμού, περιβαλλοντικού, αρχιτεκτονικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού και επίσης στην εφαρμογή προγραμμάτων της ΕΕ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο αρχιτέκτονας Δρ Σπύρος Τσαγκαράτος.

Υπάρχουν άφθονες μαρτυρίες για εκρήξεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς. Κάποιοι κάνουν λόγο για πυλώνες μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. Κάποιοι άλλοι για μπουκάλες και γκαζάκια που κάποιοι ανεύθυνοι είχαν πετάξει, κυρίως όσον αφορά το ρέμα της Χελιδονούς. Το συγκεκριμένο βίντεο που ακολουθεί όμως δείχνει μια περίεργη έκρηξη μέσα στο δάσος κατά την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς, εκεί που φυσικά δεν υπήρχαν ούτε πυλώνες της Δ.Ε.Η. ούτε μετασχηματιστές. Και εδώ απαιτούνται άμεσες απαντήσεις.

                                           ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ














Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger