Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΟΙ "ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ" ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

 «Εάν υπάρχουν ακόμα λίγοι που έχουν επιφυλάξεις για το εάν η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικό φαινόμενο τους καλώ να έρθουν εδώ πέρα και να δουν την ένταση των φαινομένων και να διαπιστώσουν ότι εάν δεν κάνουμε κάτι σύντομα θα βιώνουμε όλο και πιο δραματικές καταστάσεις.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
9 Αυγούστου 2021


Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ακόμη καλά καλά σβήσουν οι φωτιές και οι εμπειρογνώμονες πραγματοποιήσουν αυτοψία για να μάθουμε τους λόγους που προκλήθηκαν όλες αυτές οι πυρκαγιές. Ο πρωθυπουργός μας φαίνεται ότι διαβάζει το μέλλον και γνωρίζει εκ των προτέρων πως μπαίνουν οι φωτιές.

Τα αιολικά πάρκα τα οποία θέλουν να εγκαταστήσουν στις βουνοκορφές και που εμπρηστές έβαλαν σε ορισμένες από τις φωτιές στην Εύβοια, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας αναφέρει σε σημερινή της δημοσίευση πως τα αιολικά πάρκα προστατεύουν το δασικό περιβάλλον αφού είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα ενάντια στην κλιματική κρίση που απειλεί τα δάση, τα έργα που εκτελούν προστατεύουν το δασικό σύστημα της περιοχής εγκατάστασης από την πυρκαγιά, με αναδασώσεις και άλλα δασοτεχνικά έργα που υλοποιούν, συμβάλλουν στην αναβάθμιση του δασικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής".

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "γι' αυτό ο νόμος επιτρέπει την εγκατάσταση αιολικών πάρκων μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις" και ότι "η καταστροφή μιας δασικής έκτασης όχι μόνο δεν διευκολύνει αλλά αντιθέτως αυξάνει τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση μιας επένδυσης αιολικού πάρκου".

Ο νόμος όντως επιτρέπει να κατασκευαστούν αιολικά πάρκα ακόμη και σε αναδασωτέες περιοχές, όμως ... γιατί βάζουν τις φωτιές και καταστρέφουν τα δάση; 

Η απάντηση είναι ότι οι άδειες μπορεί να δίνονται όμως η γραφειοκρατία και οι δικαστικές αποφάσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις, περιοχές που ανήκουν στην εκκλησία και αντιρρήσεις που προκύπτουν από τους δήμους, αναβάλλουν την υλοποίηση της λειτουργίας ενός τέτοιου έργου το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κάνει και 10 χρόνια να ολοκληρωθεί. Οπότε, το κάψιμο βολεύει να αποτραπούν όλα αυτά τα εμπόδια που προκύπτουν.

Ενας άλλος λόγος που το εμπόδιο δάσος καταστρέφει τα σχέδια τους είναι αυτό που γράψαμε πριν λίγες ημέρες στην Αθέατη γνώση το οποίο σας αποκαλύπτει όλο το σχέδιο που προκλήθηκαν οι συγκεκριμένες πυρκαγιές.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το σχέδιο αποκατάστασης του χώρου στα πρώην βασιλικά κτήματα το οποίο ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή. Μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου λειτουργούν τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Η επαναφορά του σχεδίου αποκατάστασης του χώρου – το οποίο είχε παραμείνει παγωμένο από το 2013 – ευνοεί την προσέλκυση ιδιωτικού κεφαλαίου.

Οπως ανέφερε, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε γειτονική έκταση σχεδιάζει τη δημιουργία μικρής πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με την προοπτική ότι η επισκεψιμότητα στην περιοχή θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί… μνηστήρες «σκανάρουν» τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Ωστόσο, μεγάλο τμήμα τους είναι δασικό, ενώ η διαθέσιμη «καθαρή» γη είναι ελάχιστη και με περιορισμούς στις χρήσεις γης.

Μια περίπτωση ακόμη πυρκαγιάς - ίσως η πιο προωθημένη ακόμη και εκτός Ελλάδας είναι οι πυρκαγιές που ανάβουν οι αποκαλούμενοι από εμένα <<κλιματικοί εμπρηστές>> οι οποίοι σπέρνουν τον τελευταίο καιρό φωτιές σε Ιταλία Ελλάδα, Αλβανία και Σκόπια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της απάτης της κλιματικής αλλαγής και της Ατζέντας 2030.

Ο πρωθυπουργός μας αναφέρθηκε όπως προείπα στο <<πραγματικό φαινόμενο>> της κλιματικής αλλαγής η οποία είναι κατά κύριο λόγο υπαίτια για τις πυρκαγιές. Το δούλεμα πάει σύννεφο και η απάτη της Ατζέντας 2030 προωθεί όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα.

Αφού είδαν ότι η ορολογία "υπερθέρμανση του πλανήτη" δεν έπιασε  - το γύρισαν σε κλιματική αλλαγή για να προωθηθεί όλη αυτή η απάτη της υπερθέρμανσης και της υποτιθέμενης πράσινης ανάπτυξης ( την οποία θυμάστε ότι δεν αποδέχτηκε ο τέως Πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τράμπ)  και ήρθε να μας την θυμίσει στην χώρα μας αλλά και σε άλλες γειτονικές χώρες ότι η ζέστη θα κατακάψει ολόκληρο τον πλανήτη και την φύση. Εμείς από την άλλη θα πρέπει σύμφωνα με τα λεγόμενα τους να προσέχουμε να μην πετάμε τα αναμμένα τσιγάρα μας στο δάσος, μην ανάβουμε ψησταριές, μην καίμε ξερά κλαδιά γιατί θα <<καταστρέψουμε>> τα δάση. 

Πηγή: Αθέατη γνώση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger