Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

« Απίστευτο: Ξύπνησε από κώμα λίγο πριν γίνει δωρητής οργάνων!!! »

οργανων, ξυπνησε, απιστευτο, νεκρο

Τον θεωρούσαν εγκεφαλικά νεκρό και ανένηψε λίγες ώρες προτού οι γιατροίτον βάλουν στο χειρουργείο προκειμένου να δοθούν τα όργανά του για μεταμοσχεύσεις! 
Ο λόγος για τον 21χρονο Σαμ Σμιντ από την Αριζόνα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μέσα Οκτωβρίου σε τροχαίο δυστύχημα. 
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στην νευρολογική κλινική του Φοίνιξ, όπου και χειρουργήθηκε για ανεύρυσμα, το οποίο ήταν και επικίνδυνο για τη ζωή του.
Μετά την εγχείρηση ο Σαμ διεγνώσθη εγκεφαλικά νεκρός, με συνέπεια οι ιατροί να προτείνουν στην οικογένειά του, να δωρίσει τα όργανά του. Όμως ελάχιστες ώρες προτού τού αφαιρεθεί η εγκεφαλική υποστήριξη ο 21χρονος εμφάνισε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της υγείας του.
Αρχικά κούνησε τα δάχτυλά του, ενώ μέρα με τη ημέρα αναρρώνει, σε σημείο σήμερα να μπορεί να περπατάει, έχοντας την υποστήριξη βοηθημάτων. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία απροσδόκητη εξέλιξη, ενώ κάνουν λόγο μέχρι και για πλήρη ανάρρωση του ασθενούς.
Η 59χρονη μητέρα του, Σούζαν Ρήγκαν, πρόεδρος ασφαλιστικής εταιρείας, είπε, "ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσε κανείς να μου δώσει καλύτερο δώρο. Λέω σε όλους ότι πρόκειται περί θαύματος, αυτό που λέμε σύγχρονο θαύμα".
Ο γιατρός του νεαρού, συμπλήρωσε ότι το γεγονός της επαναφοράς του 21χρονου στη ζωή πρόκειται για θαύμα. "Τα έχω χάσει με την απίστευτη ανάρρωση του νεαρού Σμιντ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν αναλογισθεί κανείς την έκταση των θανάσιμων τραυμάτων του", είπε ο γιατρός.


Υ.Γ. ClopYPastE 
Υπάρχουν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις που καταδεικνύουν ότι ίσως δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτική η δωρεά οργάνων. Το καλύτερο ίσως είναι ο καθένας σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του να αποφασίζει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ για τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ όργανα και όχι να αποφασίζουν τρίτοι για τα όργανά του. ...more
Πηγή: news247.gr 

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger