Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΣΑΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΜΒΛΩΣΗ» ΣΕ ΕΓΚΥΟ ΕΠΤΑ ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Chinese Woman Forcibly Aborted for Failure to Pay Fine (Graphic)

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η υπόθεση μίας 23χρονη στην κινεζική επαρχία Σανσί που φέρεται να εξαναγκάστηκε από τις τοπικές υπηρεσίες σε άμβλωση ενώ ήταν επτά μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 γιουάν (4.880 ευρώ) που επιβάλλεται σε όσες γυναίκες δεν σέβονται την πολιτική του ενός παιδιού.
Φωτογραφία της εγκύου με το ματωμένο έμβρυο δίπλα της δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο (Προσοχή είναι σκληρό το περιεχόμενο) ξεσηκώνοντας την οργή πολιτών και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Η Εθνική Επιτροπή Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας δηλώνει ότι θα εξετάσει τη γνησιότητα της φωτογραφίας και της καταγγελίας, δεσμευόμενη ότι εάν όντως έλαβε χώρα το περιστατικό θα τιμωρηθούν οι τοπικές υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού.

Βάσει της καταγγελίας, η Φενγκ Τζιαμέι από την επαρχία Σανσί οδηγήθηκε διά της βίας στο νοσοκομείο, όπου της χορηγήθηκε ένεση για να θανατωθεί το έμβρυο στις 2 Ιουνίου. Φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τη μητέρα και το νεκρό παιδί στο κρεβάτι του νοσοκομείου αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μία εβδομάδα αργότερα.

Ο σύζυγος της Φενγκ δήλωσε στην εφημερίδα Global Times ότι πέντε άνδρες χορήγησαν διά της βίας την ένεση στην 23χρονη, δένοντάς της τα μάτια και αναγκάζοντάς να υπογράψει ότι συναινεί στην άμβλωση.

Οι τοπικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η άμβλωση διενεργήθηκε βάσει νόμου με τη συναίνεση της εγκύου, γεγονός που διαψεύδει η οικογένειά της.

Χρήστες του Διαδικτύου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, συγκρίνοντας τους υπεύθυνους της αναγκαστικής άμβλωσης με τους ναζί.

Η πολιτική του ενός παιδιού ισχύει από την δεκαετία του 1970 στην Κίνα και στο πλαίσιό της οι αναγκαστικές αμβλώσεις είναι πολύ συνηθισμένες. Οι Κινέζοι που ζουν στις πόλεις μπορούν να αποκτούν μόνο ένα παιδί και αυτοί που ζουν στις αγροτικές περιοχές δύο εφόσον το πρώτο είναι κορίτσι.
πηγή: Τα ΝΕΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger