Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΓΚΩΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ


atheatignosi.gr
Η Αξονική τομογραφία συνήθως σε παιδιά και ενήλικες με την υπόδειξη του γιατρού τους, μπορεί να τριπλασιάσει ουσιαστικά τον κίνδυνο ανάπτυξης λευχαιμίας ή όγκων του εγκεφάλου στα παιδιά. 
Οι επιστήμονες προειδοποιούν τώρα για τη σχέση μεταξύ της ακτινοβολίας απο την αξονική τομογραφία και τον αυξημένο κίνδυνο όγκου στον εγκέφαλο, μετά από τις πληροφορίες που έφεραν στην επιφάνεια, χάρη στη νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Newcastle. 
Εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας έχουν από καιρό προειδοποιήσει οτι είναι ενάντια στο μεγάλο αριθμό σε περιττές αξονικές τομογραφίες και άλλες τεχνικές σάρωσης που αφορούν την ακτινοβολία. 
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η αξονική τομογραφία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι "πλήρως κλινικά δικαιολογημένη." 
Σήμερα, οι γιατροί χρησιμοποιούν συχνά αξονικές τομογραφίες για να εξετάσουν τη σοβαρότητα των αναπνευστικών λοιμώξεων και άλλων ασθενειών. Επιπλέον, τραύματα στο κεφάλι εξετάζονται επίσης με αξονικές τομογραφίες για να ελέγξουν τον τραυματισμό του εγκεφάλου. Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό όταν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι αυτές οι σαρώσεις αφορούν μεγάλες δόσεις ακτινοβολίας.
Η Ακτινοβολία της αξονικής τομογραφίας είναι ιδιαίτερα οδυνηρή στην ανάπτυξη του εγκεφάλου

Στην πραγματικότητα οι αξονικές τομογραφίες εκπέμπουν 10 φορές περισσότερη ακτινοβολία από τις ακτίνες X. Για το λόγο αυτό οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να είναι σε προτεραιότητα να περιοριστούν οι δόσεις ακτινοβολίας που χρησιμοποιούνται σε αξονικές τομογραφίες.
Τα αποτελέσματα βασίστηκαν σε 180.000 παιδιά που έκαναν αξονική τομογραφία στη Βρετανία μεταξύ 1985 και 2002. 
Παλαιότερα, οδοντιατρικές ακτινογραφίες έχουν συνδεθεί σε παρόμοια έρευνα για διπλάσια αύξηση του κινδύνου εγκεφαλικού όγκου.

Δεδομένου ότι η περαιτέρω έρευνα βγαίνει προς τα έξω, γίνεται όλο και πιο προφανές ότι η ακτινοβολία είναι επικίνδυνη σε οποιαδήποτε δόση, ειδικά για τα παιδιά. Είναι καιρός να επανεξετάσουν την τρέχουσα ιατρική, και για παράδειγμα να επιλέγουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ποσοστά καρκίνου σήμερα παγκοσμιως.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger