Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑΣ «ΑΓΙΟΣ» ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης, ανάμεσα σε μεγάλες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, θα είναι «ο άγιος των φυλακισμένων». Ο πατέρας Γερβάσιος από τη Θεσσαλονίκη έχει αφιερώσει τη ζωή του στην προσφορά βοήθειας σε άπορους φυλακισμένους. Τα τελευταία 35 χρόνια έχει συμβάλει στην αποφυλάκιση 15.200 απόρων φυλακισμένων, οι οποίοι προέρχονται από 90 χώρες του κόσμου, έχοντας καταβάλει περισσότερα από 4.100.000 ευρώ!
Ανθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλοί επιστήμονες από τις πέντε ηπείρους έχουν προτείνει τον αρχιμανδρίτη πατέρα Γερβάσιο Ραπτόπουλο ως υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τη Νορβηγική Ακαδημία. Η αντίστροφη μέτρηση για τα βραβεία έχει αρχίσει, καθώς η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί.

 Ο πατέρας Γερβάσιος και η διακονία αποφυλάκισης άπορων κρατουμένων «Η Οσία Ξένη» έχουν μια τεράστια προσφορά εδώ και 35 χρόνια.
 Βοηθούν να ανακτήσουν την ελευθερία τους άτομα που βρίσκονται στα κρατητήρια για μικρά αδικήματα και δεν μπορούν να πληρώσουν για να εξαγοράσουν την ποινή τους. Δεν είναι όμως μόνον αυτό. «Η προσφορά στον κρατούμενο γίνεται σε είδη ένδυσης, υπόδησης και καθαριότητας. Σε οικονομική συνδρομή για τις βασικές ανάγκες του. Σε οδοντιατρική και ορθοπεδική περίθαλψη. Σε ποικίλη συνδρομή των οικογενειών άπορων κρατουμένων. Σε μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ στα παιδιά όσων εκτίουν ποινή φυλάκισης εκτός Ελλάδας, ώσπου να ολοκληρώσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Σε συμβολή στο συσσίτιο και στη θέρμανση των φυλακών της πατρίδας μας» λένε στη «δημοκρατία» από τη διακονία.
 Γι' αυτή του την προσφορά αποδόθηκε στον πατέρα Γερβάσιο ο τίτλος τού «παπά των φτωχών» και του «αγίου των φυλακισμένων», αφού γυρίζει τις φυλακές μοιράζοντας ηθική, πνευματική και υλική βοήθεια στους εγκλείστους.
Τα χρήματα που καταβλήθηκαν για την αποφυλάκιση των χιλιάδων φυλακισμένων προέρχονται από προαιρετικές συνδρομές χιλιάδων φιλάνθρωπων Ελλήνων και ομογενών.
 Με αφορμή τα 35 χρόνια προσφοράς της, η διακονία διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι.
 Νίκος Πιτσιακίδης - Δημοκρατία, 05/10/2012

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger