Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΔΕΙΠΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΑΡΚΑΠηγή atheatignosiΈχουν εδώ και καιρό την φήμη για την αγάπη τους στα πολυτελή συμπόσια και τις πλούσιες συνταγές. Αλλά αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι η βρετανική βασιλική οικογένεια είχαν επίσης μια προτίμηση για την ανθρώπινη σάρκα. Ένα καινούργιο βιβλίο για τον ιατρικό κανιβαλισμό έχει αποκαλύψει ότι στο τέλος του 18ου αιώνα, οι Βρετανοί μονάρχες κατανάλωναν μέρη του ανθρώπινου σώματος. Ο συγγραφέας προσθέτει ότι αυτό δεν ήταν μια πρακτική που προοριζόταν μόνο για μονάρχες, αλλά ήταν ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των ευκατάστατων στην Ευρώπη. Ακόμη και δεδομένου ότι κατήγγειλαν τους βάρβαρους κανιβάλους του νέου κόσμου, εφάρμοσαν, ήπιαν ή φόρεσαν την κονιοποιημένη αιγυπτιακή μούμια, το ανθρώπινο λίπος, τη σάρκα, τα κόκκαλα, το αίμα, τους εγκεφάλους και το δέρμα. 

Το απόσταγμα που λήφθηκε από τα κρανία των νεκρών στρατιωτών χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ως θεραπεία για τις αιμορραγίες της μύτης, σύμφωνα με το Δρ Richard Sugg στο πανεπιστήμιο Durham.
Ο Δρ Sugg, δήλωσε: «Το ανθρώπινο σώμα έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως θεραπευτικό μέσο με τις πιο δημοφιλείς θεραπείες που περιλαμβάνουν την σάρκα, τα οστά ή το αίμα. 
Ο κανιβαλισμός βρέθηκε όχι μόνο στο Νέο Κόσμο όπως συχνά πιστεύεται, αλλά και στην Ευρώπη. 


 Πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου II c.1675 Mary II (1662-1694), μεγαλύτερη κόρη του Ιακώβου Β '
Φαρμακευτικός κανιβαλισμός: Τόσο η βασίλισα Mary II και ο θείος της, Βασιλιάς κάρολος ο ΙΙ και οι δύο έλαβαν αποσταγμένο ανθρώπινο κρανίο το 1698 και 1685 αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Δρ Sugg.

Νέα κόσμο: Απεικόνιση του κανιβαλισμού στη φυλή της Βραζιλίας Tupinambá, όπως περιγράφεται από τον Hans Staden το 1557.  Αλλά οι Ευρωπαίοι καταναλώνεται επίσης την ανθρώπινη σάρκα
Νέος κόσμος: Απεικόνιση του κανιβαλισμού στη φυλή της Βραζιλίας Tupinambá, όπως περιγράφεται από τον Hans Staden το 1557. Είτε αλήθεια είτε όχι, ο μύθος αγνόησε το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι κατανάλωναν ανθρώπινη σάρκα.

Αυτή η ζωγραφική εκτέλεση του Καρόλου Α 'το 1649 δείχνουν οι άνθρωποι ξεχύνονται σαν θάλασσα προς τα εμπρός για να μαζέψει το αίμα του πρώην βασιλιά.  Είναι πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες
Αυτή η ζωγραφική του Καρόλου Α 'το 1649 δείχνει ανθρώπους να ξεχύνονται σαν θάλασσα προς τα εμπρός για να μαζέψουν το αίμα του πρώην βασιλιά. Πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Βιβλίο Dr Richard Sugg, η οποία μεταφέρει μια εικόνα του Ιωάννη Tradescant της νεότερης (1608-1662), βοτανολόγος και κηπουρόςΣυγγραφέας Δρ Richard Sugg
Ο Συγγραφέας Δρ Richard Sugg, από το Πανεπιστήμιο του Durham, ερευνά τον σκοτεινό κόσμο του φαρμακευτικού κανιβαλισμού στο βιβλίο του Μούμιες, κανίβαλοι και Βρικόλακες
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger