Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΙΡΑΚ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ ΜΕ 1000 ΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Επιμέλεια άρθρου Vagedim

atheatignosi.gr

17 Μαίου 2013

«Ιρακινοί αξιωματούχοι βρήκαν τρεις ομαδικούς τάφους που περιέχουν πτώματα περίπου 1.000 ανθρώπων που πιστεύεται ότι έχουν εκτελεστεί από στρατιώτες των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της κατοχής τους από τη χώρα.
Οι τάφοι ανακαλύφθηκαν στη δυτική επαρχία του Ιράκ Αλ-Ανμπάρ. Τα λείψανα πιστεύεται ότι είναι από τα θύματα που σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2004 και 2005 στην πόλη της Φαλούτζα, που βρίσκεται περίπου 69 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.
"Οι δυνάμεις ασφαλείας και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα βρήκαν τους τρείς μαζικούς τάφους στην Saqlawiyah και Ameriyah της Φαλούτζα κοντά σε ένα νεκροταφείο βόρεια της πόλης. Περιέχουν τα λείψανα περίπου χιλίων ατόμων.
Κάλεσαν επίσης την ιρακινή κυβέρνηση να ζητήσει εξετάσεις DNA για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των θυμάτων, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες στο Ανμπάρ - ιδιαίτερα στην Φαλούτζα -. Που προσπαθούν να ανακαλύψουν την τύχη των χαμένων παιδιών τους.
Η πρώτη μάχη της Φαλούτζα ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια από τον στρατό των ΗΠΑ να καταλάβουν την πόλη, τον Απρίλιο του 2004.
atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger