Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ

Τι σημαίνει η ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων μπανανών που έχει να κάνει με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον ιδρυτή της Microsoft Corp Μπιλ Γκέιτς; Τα πάντα. 


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
23 Ιουνίου 2014


Ο James Dale, ο διευθυντής για τις τροπικές και βιοαγροτικές Καλλιέργειες στο Πανεπιστήμιο Queensland of Technology στην Αυστραλία, λέει ότι αφιέρωσε αρκετά χρόνια για τη δημιουργία μιας καλύτερης μπανάνας (ό, τι δηλαδή είναι σήμερα λάθος με το είδος που μεγαλώνουν φυσικά; Δεν έχουν ιδέα, αλλά υπάρχουν). 

Ο Dale, είπε σε μια δήλωσή του ότι εργάζεται για τη δημιουργία μιας Α-εμπλουτισμένη προβιταμίνη μπανάνας από το 2005. Η «καλή επιστήμη μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά εδώ με τον εμπλουτισμό των βασικών καλλιεργειών όπως οι μπανάνες της Ουγκάντα ​​με προ-βιταμίνη Α, ανταμείβωντας τους φτωχούς πληθυσμούς με θρεπτικά τρόφιμα ».

Και τώρα, χάρη στα σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση από το ίδρυμα Bill και Melinda Gates, ο Dale είναι κοντά στην επίτευξη του στόχου του.

Υπάρχει μια μεγάλη οπτική ένδειξη ότι αυτές οι μπανάνες είναι διαφορετικές. Φαίνονται ίδιες εξωτερικά, αλλά η σάρκα είναι περισσότερο πορτοκαλί από ωχρή ως αποτέλεσμα της υψηλής βιταμίνης Α. 

Σε αντίθεση με τις μπανάνες που έχουμε συνηθίσει στις ΗΠΑ, αυτές οι μπανάνες των Αντιλλών πάντα μαγειρεύονται πριν καταναλωθούν. Η μπανάνα είναι ένα κοινό βασικό είδος διατροφής, αλλά σε έλλειψη ιχνοστοιχείων, όπως ανεπάρκεια βιταμινών Α. 

Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α έχει συνδεθεί με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και τύφλωση. "Γνωρίζουμε ότι η επιστήμη μας θα λειτουργήσει. Κάναμε όλα τα σκευάσματα, πήραμε τα γονίδια που ήταν στις μπανάνες , και τα βάλαμε σε αυτές τις μπανάνες εδώ.

Οι εκατοντάδες διαφορετικών μεταλλαγών πήγαν σε υπαίθριες δοκιμές επάνω στο Βορρά και εξετάσαμε τα πάντα για να σιγουρέψουμε την επιστήμη μας που εργάστηκε εδώ στο Queensland.»

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger