Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, το 2014, ένας στους δέκα εφήβους ηλικίας 15 ετών έχει κάνει χρήση κάνναβης. Το 2006, το ποσοστό αυτό έφτανε μόλις το 3,7%.Το 2014 κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ένας τόνος και 200 κιλά χασίς, ενώ το 2013, είχαν κατασχεθεί 150 κιλά, στοιχεία που υποδηλώνουν έμμεσα την αύξηση της χρήσης της ουσίας αυτής.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
13 Απριλίου 2015


Παρά τη φήμη της κάνναβης ως ασφαλούς και σχετικά ακίνδυνης ουσίας, στην πραγματικότητα πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνη ουσία, η οποία προκαλεί πολυάριθμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αρκετές έρευνες συνδέουν τη χρήση της κάνναβης με ψυχικές νόσους, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνονται αρκετές ουσίες, ύποπτες για την εμφάνιση καρκίνου σε όργανα του αναπνευστικού αλλά και του γαστρεντερολογικού συστήματος.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν δυστυχώς ότι σε μια κοινωνία με έλλειψη πνευματικών αξιών αλλά πλούτο υλικών αγαθών, οι νέοι καταφεύγουν στην κάνναβη και άλλες ουσίες, ώστε να βιώσουν πλασματικές συγκινήσεις.

Αφίσα εκδηλώσεως υπέρ του ναρκωτικού αυτού στην οποία μετείχε ο Σύριζα:




Ακολουθεί η σχετική ερώτηση του Συναγωνιστή Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, Βουλευτή Σερρών.

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Δραματική αύξηση των ποσοστών των εφήβων που καταφεύγουν στη χρήση κάνναβης»

Σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, το 9,6% των εφήβων έχει κάνει χρήση κάνναβης (περίπου 1 στους 10 εφήβους), όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 3,7% και 7% για το 2006 και 2010 αντίστοιχα. Τα στοιχεία του διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είναι ενδεικτικά, καθώς το 2014 κατασχέθηκε ένας τόνος και 200 κιλά χασίς, ενώ το 2013 μόνον 150 κιλά. Όσον αφορά το κάπνισμα και το αλκοόλ, παρατηρείται μια ελαφρά μείωση, ωστόσο για το 2014, τα ποσοστά παραμένουν υψηλά. Ειδικότερα, το 20% των 15χρονων είναι συστηματικοί καπνιστές, ενώ 20,6% των εφήβων έχει βρεθεί σε κατάσταση μέθης.

Παρά την φήμη ότι πρόκειται για μια ακίνδυνη ουσία, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Στην κάνναβη εντοπίζεται η ουσία τετραϋδροκανναβινόλη, η οποία χαρακτηρίζεται ψυχοτρόπος ουσία, επιδρώντας ποικιλοτρόπως στην ψυχική και πνευματική υγεία των χρηστών. Ακόμα, στο χασίς περιλαμβάνονται 50 γνωστές καρκινογόνες ουσίες, με νοσηρή επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και τους πνεύμονες, αλλά και στην ανώτερη γαστρεντερική οδό. Με βάση τα παραπάνω, κρίνεται επιβεβλημένη η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, όταν μάλιστα η χρήση σε μεγάλο ποσοστό ξεκινάει από την εφηβεία.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποια μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου;

Θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές όσον αφορά την διακίνηση κάνναβης καθώς και την καλλιέργειά της;

Υπάρχει πρόθεση για ενημέρωση από εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς στα σχολεία αφού παρατηρείται έξαρση του προβλήματος στην εφηβική ηλικία;

Αθήνα, 01/04/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Αρτέμιος Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η άγνοια που διακατέχει τους πανεπιστήμονες της Χρυσής Αυγής τελικά δεν έχει τέλος - και προφανώς η επιστολή αυτή θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Εχει αποδειχθεί μέσα από αδιάσειστα ντοκουμέντα σε άρθρα μας στην Αθέατη γνώση για την τεκτονική δομή της παράταξης και τις απόκρυφες υπηρεσίες τους στον Εωσφόρο και την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Σήμερα όμως δεν θα ασχοληθώ με αυτό αλλά με την απόφαση τους να διαμαρτυρηθούν - και συγκεκριμένα ο Βουλευτής της Golden Dawn Αρτέμιος Ματθαιόπουλος στα Υπουργεία Πολιτισμού, Υγείας και Εσωτερικού να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές όσον αφορά την διακίνηση κάνναβης καθώς και την καλλιέργειά της.

Κι εδω έρχεται η ερώτηση στον Βουλευτή Ματθαιόπουλο, μιάς και είναι γνώστης του θέματος να μας πεί, αφού παραβλέπει οποιαδήποτε άλλη χρησιμότητα του φυτού και εστιάζει μόνο στις «λοιπές» ιδιότητες του, αν έχει ακούσει αυτός και οι συναγωνιστές του για την κλωστική και την ιατρική κάνναβη.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδύκτιο θα μπορούσε να διαπιστώσει ότ ι η κλωστική (βιομηχανική) κάνναβη είναι μια οικολογική και ανανεώσιμη πρώτη ύλη που η καλλιέργειά της επιδοτείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο (σύμφωνα με τους κανονισμούς (ΕΚ) 73/2009, 1234/2007 και 1529/2000 του Συμβουλίου, καθώς και τον κανονισμό ΕΟΚ 1164/89 της Επιτροπής) και μπορεί να αποφέρει μέχρι 2 σοδειές το χρόνο.

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια η Πολιτεία απαγόρευσε την καλλιέργειά της (η οποία είναι κατάλληλη για υφάσματα, σχοινιά και χαρτοπολτό) και ενώ ο πρόσφατος νόμος 4139/2013 περί ναρκωτικών ουσιών την θέτει ρητά εκτός της λίστας των παράνομων ουσιών, η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Η κλωστική κάνναβη καλλιεργείται παγκοσμίως και μπορεί να παράγει περισσότερα από 25.000 διαφορετικά προϊόντα, από υφαντά και χαρτί μέχρι βερνίκια, βαφές και συμπληρώματα διατροφής. Εκτός από την κατασκευή υφαντών, η κλωστική κάνναβη επίσης χρησιμοποιείται για την κατασκευή υλικών μονώσεων, χαρτιού υψηλής ποιότητας, μοριοσανίδων, τροφής ωδικών πτηνών κ.α.

Επίσης το έλαιο της κλωστικής κάνναβης χρησιμεύει για την κατασκευή σαπουνιών και καλλυντικών καθώς και για κτηνοτροφές, βελτιωτικά εδάφους και βερνίκια. Τέλος ο πολτός της κλωστικής κάνναβης χρησιμεύει και ως καύσιμη ύλη.

Σε αντίθεση με τις ποικιλίες Cannabis που χρησιμοποιούνται ως ναρκωτικά, η κλωστική κάνναβη περιέχει ελάχιστη έως καθόλου τετραϋδροκανναβινόλη (THC), την κύρια ψυχοτρόπο ουσία της κάνναβης. Τουλάχιστον 40 ποικιλίες κλωστικής κάνναβης έχουν λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καλλιεργούνται μεταξύ άλλων σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Βρετανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία και Τουρκία.

Η ιατρική κάνναβη, σε αντίθεση με την κλωστική κάνναβη περιέχει τετραϋδροκανναβινόλη (THC), στο βαθμό που περιέχει και η ψυχαγωγική κάνναβη, και ίσως και περισσότερη, με την συμαντική όμως διαφορά ότι μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων και οχι να προκαλέσει όπως αναφέρει ο Βουλευτής πολυάριθμες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Εχουμε αναφέρει πολλές φορές από την Αθέατη γνώση για τις αντικαρκινικές θεραπευτικές ιδιότητες της μέσα από δεκάδες επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν περίτρανα.

Στην παρακάτω φωτό που μας παρουσιάζουν «οι γνώστες» της Χρυσής Αυγής επισημαίνουμε με μαύρα βέλη τις εκδηλώσεις που αναφέρει το αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ στις οποίες η μια αφορά την ιατρική χρήση της κάνναβης και η δεύτερη αφορά την βιομηχάνικη κάνναβη ως μια οικολογική πρόταση.

Εννοείται πως δεν συμφωνούμε για την χρήση της κάνναβης ως ναρκωτικό, όμως  δεν την καταδικάζουμε ως καρκινογόνα ουσια όπως αναφέρει ο Βουλευτής αφού όλες οι επιστημονικές έρευνες που έχουν υπάρξει αποδεικνύουν το αντίθετο. 



















atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger