Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ DRONES ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ( ΒΙΝΤΕΟ )

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη , γνωστά και ως μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα/οχήματα (UAS/UAV) drones ή  απομακρυσμένα πιλοτικά αεροσκάφη , χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση και την καταστολή των πυρκαγιών.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
11 Αυγούστου 2021


Κάθε περιοχή στην Ελλάδα στην οποία υπάρχει δάσος θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει να έχει στην κατοχή της 2-3 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα χρησιμοποιούνται για να προλάβουν τις φωτιές που θα προκληθούν αλλά και να εντοπίζουν τους εμπρηστές που τις βάζουν.

Τα drones βοηθούν στον εντοπισμό, τον περιορισμό και την κατάσβεση των πυρκαγιών. Χρησιμοποιούνται επίσης για τον εντοπισμό ενός θερμού σημείου, για παραβιάσεις πυρκαγιών και στη συνέχεια για την παροχή νερού στην πληγείσα περιοχή. Όσον αφορά την ευελιξία, αυτά είναι ανώτερα από ένα ελικόπτερο ή άλλες μορφές επανδρωμένων αεροσκαφών. 

Βοηθούν τους πυροσβέστες να προσδιορίσουν πού θα εξαπλωθεί η φωτιά μέσω παρακολούθησης και χαρτογράφησης των μοτίβων πυρκαγιάς. Αυτά δίνουν τη δυνατότητα στους επιστήμονες και στο προσωπικό να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Αυτές οι συσκευές μπορούν να πετούν όταν και όπου τα επανδρωμένα αεροσκάφη δεν μπορούν να πετάξουν. Συνδέονται με χαμηλό κόστος και είναι ευέλικτες συσκευές που προσφέρουν υψηλή χωροχρονική ανάλυση. 

Ήδη αυτή την στιγμή χρησιμοποιούνται drones για εποπτεία και κατάσβεση πυρκαγιών σε Ηνωμένες πολιτείες, Καναδά, Κίνα, Τουρκία και κάποιες χώρες στην Ευρώπη. Τα drones δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να καταγράψουμε τις ζημιές και την καταστροφή των δασών, αλλά και να προλάβουμε να σώσουμε τα δάση πριν αυτά προλάβουν να καούν. 

Με την ταχύτητα και την ακρίβειά τους, τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σάρωση των περιοχών που εκτείνονται στα δάση για πιθανές απειλές πυρκαγιών. 

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα από οποιοδήποτε κόμμα και να προέρχονται δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο για να προστατέψουν την φύση, παρά μόνο ξέρουν να μιλούν για πράσινη ανάπτυξη και κλιματική αλλαγή. 




Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger