Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΥΠΟΦΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΡΟΔΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"Φιγουράρει σε πολλά προφίλ μουσουλμάνων της Θράκης. Ως ένα σημείο δείχνει τη στάση που θα ακολουθήσουν, αν επανεκλεγούν, οι υποψήφιοι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Κομοτηνή. Οι κ.κ. Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ, καθώς και η Κουμουνδούρου, πρέπει να πάρουν άμεσα θέση για την επίμαχη αφίσα...
Για όσους δεν γνωρίζουν τα τουρκικά, η αφίσα μοιάζει να είναι απλά προεκλογική. Ξεχωρίζουν οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ, οι φωτογραφίες των δύο υποψηφίων καθώς και τα ονόματά τους. Ωστόσο, η επικεφαλίδα της είναι σκέτο «δηλητήριο»: «Οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν τη Δυτική Θράκη».
 Πέρα από το προκλητικό του μηνύματος, αξίζει να αναφερθούν και τα χρώματα που επιλέχθηκαν για να περάσει πιο εύκολα το νόημα. Το Turkler, αναφορά στο τουρκικό έθνος, είναι γραμμένο με κόκκινο χρώμα, «εθνικό χρώμα» της γειτονικής χώρας. Η υπόλοιπη φράση είναι γραμμένη με πράσινα και μαύρα γράμματα, δηλαδή με τα χρώματα που έχει και η λεγόμενη σημαία του «ανεξάρτητου κράτους της Δυτικής Θράκης»! 
Από ό,τι φαίνεται, στη μουσουλμανική μειονότητα υπάρχουν πολλοί νοσταλγοί του παρελθόντος, οι οποίοι θα ήθελαν την επανασύσταση της Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης, το οποίο ήταν ένα μικρό, προσωρινό κράτος που ιδρύθηκε από τις 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου του 1913. Περιλάμβανε όλη τη Δυτική Θράκη, από τον Εβρο μέχρι τον Νέστο ποταμό. Οπως και να έχει, η ανάρτηση της συγκεκριμένης αφίσας στο facebook είναι από μόνη της προκλητική. Οι δύο υποψήφιοι βουλευτές καλούνται να πάρουν άμεσα θέση και να καταδικάσουν το μήνυμα που στέλνει στους ομοθρήσκους τους, Ελληνες πολίτες, η επικεφαλίδα της. Η αφίσα κυκλοφόρησε μόνο μέσω Διαδικτύου.
Την ίδια ώρα, το γραφείο Κωνσταντινούπολης του αυτοαποκαλούμενου «Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης» με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του να γυρίσουν στην Ελλάδα για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους. 
Μάλιστα, έχουν ενοικιαστεί αρκετά τουριστικά λεωφορεία, τα οποία καθημερινά (από μεθαύριο) θα πραγματοποιούν δρομολόγια προς Ξάνθη και Κομοτηνή, μεταφέροντας δωρεάν τους ψηφοφόρους.
Βέβαια, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος πληρώνει για τη δωρεάν μεταφορά των Ελλήνων μουσουλμάνων από την Κωνσταντινούπολη στη Θράκη. Βέβαια, στα γραφεία του συγκεκριμένου παραρτήματος φιγουράρουν η σημαία της Τουρκίας και εκείνη της αυτοαποκαλούμενης «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».
Άγγελος Αγγελίδης -aagelidis@e-typos.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger