Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΑΓΡΟΤΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ




atheatignosi.gr 
Σε μια καθηλωτική νίκη κατά των γενετικά μεταλλαγμένων, μια μεγάλη εταιρεία βιοτεχνολογίας η Syngenta, έχει χρεωθεί ποινικά για την άρνηση γνώσης ότι το καλαμπόκι GM με την τοξίνη BT σκοτώνει πραγματικά τα ζώα. Οι κατηγορίες που εκδίδονται τελικά μετά από μια μακροχρόνια νομική μάχη εναντίον της Mega Corp ξεκίνησαν από έναν Γερμανό αγρότη που ονομάζεται Γκότφριντ Gloeckner γαλακτοπαραγωγός ζώων τα οποία έχασαν τη ζωή τους μετά την κατανάλωση της τοξίνη Bt.



Καλλιεργεί στο αγρόκτημά του από το 1997 έως 2002, οι αγελάδες στο αγρόκτημα όλες τρέφονται αποκλειστικά με καλαμπόκι Bt 176 της Syngenta. Ολο αυτό το διάστημα οι μυστηριώδεις ασθένειες άρχισαν να εμφανίζονται μεταξύ των βοοειδών. Η Syngenta πλήρωσε τον Gloeckner € 40.000 σε μια προσπάθεια της να του κλείσει το στόμα. Ωστόσο, μία αστική αγωγή ασκήθηκε από την εταιρεία. 
Περιέργως, 2 αγελάδες έτρωγαν γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο (που απαγορεύεται τώρα στην Πολωνία) και πέθαναν. Κατά τη διάρκεια της πολιτικής αγωγής, η Syngenta αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι το GM καλαμπόκι της ήταν υπεύθυνο.

Η υπόθεση απορρίφθηκε και ο Gloeckner, ο γεωργός έχασε χιλιάδες ευρώ απο χρέη. Και δεν είναι μόνο αυτό....συνέχισε να χάνει πολλές αγελάδες, ως αποτέλεσμα του τροποποιημένου καλαμποκιού Bt της Syngenta. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger