Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΧΟΡΤΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ



http://atheatignosi.blogspot.gr


Μυστηριώδης μαζικός θάνατος ενός κοπαδιού βοοειδών προκάλεσε μια έρευνα στο Τέξας. Προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών είναι οτι οι θανάτοι ωφείλονται στο γρασίδι που οι αγελάδες έτρωγαν όταν αρρώστησαν. Οι αγελάδες έπεσαν νεκρές πριν από μερικές εβδομάδες σε ενα 80 στρεμμάτων ράντσο ανατολικά του Ώστιν, που ανήκει στον Τζέρι Abel.
Ο Abel λέει πως χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σημείο για τα βοοειδή για να βόσκουν σανό για 15 χρόνια. Το γρασίδι είναι μια γενετικά τροποποιημένη μορφή γνωστή ως Tifton 85, η οποία έχει αναπτυχθεί εδώ και 15 χρόνια, για τη σίτιση των 18 βοοειδών.
Πριν από τρεις εβδομάδες, οι κτηνοτρόφοι τα είχαν βγάλει για να απολαύσουν το φρέσκο ​​χορτάρι, όταν κάτι πήγε λάθος.
«Όταν ακούσα για πρώτη φορά να μουγκρίζουν, σκέφτηκα οτι είναι έγκυος η αγελάδα μας και μπορεί να έχει ένα μοσχάρι ή κάτι άλλο, Αλλά τελικά το σύνολο σχεδόν των βοδιών και των αγελάδων ήταν στο έδαφος. Κάποια ήταν ήδη νεκρά, και τα υπόλοιπα είχαν σπασμούς."
Μέσα σε λίγες ώρες, 15 από τα 18 ζώα είχαν πεθάνει.
Προκαταρκτικές δοκιμές αποκάλυψαν οτι το Tifton 85 γρασίδι, το οποίο έχει εδώ και χρόνια, ξαφνικά είχε αρχίσει να παράγει φυσικό αέριο κυανίου, που συνδέεται με τη δηλητηρίαση των ζώων.
«Έρχεται από την ξηρασία που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια ... μας ανησυχεί ότι ήταν ένας συνδυασμός των γεγονότων μας οδήγησαν σε αυτό," ο Δρ Gary Warner, ένας κτηνίατρος ειδικός ο οποίος πραγματοποίησε τις 15 νεκροψίες, είπε:
Αλλοι γεωργοί έχουν δοκιμαστεί με το Tifton 85 γρασίδι, και έχουν βρει τα χωράφια τους επίσης τοξικά με κυάνιο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλα βοοειδή που να έχουν πεθάνει.
Επιστήμονες στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανατομούν το χορτάρι για να καθορίσουν εάν θα μπορούσε να είχε υπάρξει κάποια παράξενη, απροσδόκητη μετάλλαξη.
Μέχρι να  προσδιορίσουν για πιο λόγο το χορτάρι ξαφνικά άρχισε να παράγει κυάνιο, ο Abel κράτησε τα ζώα του μακριά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger