Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ..(?)






Δεν έχουν  εντοπιστεί ραδιενεργές ουσίες σε θαλάσσια προϊόντα που αλιεύονται στην περιοχή της Fukushima απο την πρώτη δοκιμή της αλιείας μετά το πυρηνικό ατύχημα του 2011. 


Οι νομαρχιακές ομοσπονδίες της αλιείας και οι συνεταιριστικές ενώσεις ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι τρία είδη των δειγμάτων έδειξαν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι χαμηλότερα. 


Δύο είδη χταποδιών και ένα είδος οστρακοειδών ελέγχθηκαν για ραδιενέργεια την Παρασκευή και το Σάββατο σε μια εγκατάσταση στο λιμάνι της Matsukawaura στην πόλη Soma. 


Αυτή είναι η πρώτη δοκιμή όλων των δειγμάτων τροφίμων στη θάλασσα στην περιοχή από το ατύχημα στο εργοστάσιο της Fukushima τον Μάρτιο του περασμένου έτους. 


Το χταπόδι και τα οστρακοειδή θα πρέπει να βράζονται και να επεξεργάζονται πριν από την πώληση στα σούπερ μάρκετ της πόλης απο την επόμενη εβδομάδα. 

Η ομοσπονδία αλιείας προτίθεται να διεξαγάγει έναν καινούργιο κύκλο αλιείας πριν από το τέλος του μήνα για την πώληση των αλιευμάτων, στο Τόκιο και αν είναι δυνατόν και σε άλλες μεγάλες αγορές.



atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger