Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η GREEK HACKING SCENE ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ CERN.



Εκεί που ξεκίνησε το internet, η Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή GHS επιτέθηκε αποσπώντας root access, το μεγαλύτερο επίπεδο πρόσβασης που μπορεί να υπάρξει στο σύστημα.
To CERN (European Organization for Nuclear Research) «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών», είναι το μεγαλύτερο σε έκταση (πειραματικό) κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1954 από δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες και σήμερα αριθμεί 20 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία είναι και ιδρυτικό μέλος.  
Το CERN απασχολεί σήμερα περίπου 3.000 μόνιμους εργαζόμενους, ενώ περίπου 6.500 επιστήμονες και μηχανικοί (που αντιπροσωπεύουν 500 πανεπιστήμια και 80 διαφορετικές εθνικότητες), περίπου το μισό της κοινότητας της σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο, δουλεύουν σε πειράματα που οργανώνονται από το CERN. 
Παγκόσμιος ιστός είναι το δίκτυο των συνδεδεμένων υπολογιστών και δικτύων σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε δίκτυο-δομική μονάδα του διαδικτύου αποτελείται από συνδεδεμένους υπολογιστές σε τοπικό επίπεδο, για παράδειγμα το δίκτυο υπολογιστών των κεντρικών γραφείων μιας εταιρίας. Αυτά τα δίκτυα με τη σειρά τους συνδέονται σε ευρύτερα δίκτυα, όπως εθνικά και υπερεθνικά. 
Το ευρύτερο δίκτυο στον κόσμο λέγεται παγκόσμιος ιστός το οποίο είναι μοναδικό (δηλαδή δεν υπάρχουν παραπάνω από ένα δίκτυα υπολογιστών παγκόσμιας κλίμακας), και συμπεριλαμβάνεται τόσο τα γήινα δίκτυα, όσο και τα δίκτυα των δορυφόρων της και άλλων διαστημικών συσκευών που είναι συνδεδεμένα σε αυτό. Η τεχνολογία του ιστού δημιουργήθηκε το 1989 στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας.
Η επίθεση φαίνεται να είναι στα τελευταία στάδια της καθώς οι hackers φαίνεται να απέσπασαν τις πληροφορίες και τα δεδομένα που πιθανότατα να αναζητούσαν. Το ιστορικό, η Greek Hacking Scene πήρε access σε 2 subdomains του CERN το 2005 για πρώτη φορα σε μια προσπάθεια να εισχωρήσει στα υπολογιστικά συστήματα και να πάρει εκ των προτερων access στους υπολογιστές του CERN, πριν ο LHC (Large Large Hadron Collider – Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων, Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων) τεθεί σε λειτουργία και διαφορα σημαντικά πειράματα ξεκινήσουν και με αυτό τον τρόπο αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ασφάλεια στα συστήματα του εργαστηριου. Όσο ακόμα το έδαφος και η ασφάλεια το επέτρεπε. Σε πρώτη φάση η Greek Hacking Scene απέκτησε πρόσβαση σε δευτερεύοντα συστήματα και συντόνισε τη στρατηγική της στην απόσπαση πληροφοριών από τους εργαζομενους του εργαστηριου, φορτώνοντας ειδικό λογισμικό στα usb sticks τους. Λογισμικό που αναπαραγόταν και θα έστελνε από μέσα δεδομένα. Η πληροφορίες για το CERN διαμοιράστηκαν σε έναν κύκλο άλλων groups και ατόμων που σχετίζονται με την Greek Hacking Scene. Πρώτα ένα group hackers από την Λατινική Αμερική, έσπευσε να αλλοίωση ένα από τα δυο subdomains για λόγους φήμης. Άσχετα από την κίνηση που αποδίδεται σε νέα άτομα του group, το παρόν group έχει πολλές δυνατότητες στο hacking. Το δεύτερο subdomain αλλοιώθηκε πάλι για λόγους φήμης από Έλληνες αυτή τη φορα, το Ελληνικό group δημιούργημα της Σκηνής που εν συνεχεια απομακρύθηκε για λόγους ωριμότητας και ιδεολογίας, αλλοίωσε το δεύτερο subdomain σε υποφάκελο του site που μονο εκεί υπήρχε πρόσβαση για εγγραφη δεδομένων. Ήταν μια προσπάθεια περιορισμένων γνώσεων. Όπως και να έχει αυτό επέφερε την εν δυναμώσει των μέτρων ασφαλειας στο CERN και την ματαίωση περαιτέρω διεισδύσεις και εξαγωγείς δεδομένων της Greek Hacking Scene από το CERN.
Σε βάθος χρόνου η Σκηνή απέκτησε και πάλι πρόσβαση στα συστήματα του CERN, παίρνοντας πρόσβαση σε πρωτεύοντα συστήματα αυτή την φορα, εισχωρώντας και στα υποδίκτυα του συμπλέγματος. Πιθανολογούμενος σκοπός ήταν η απόσπασει τεχνολογιών και τεχνογνωσίας και ουδεμία σχέση είχε με την παρενόχληση πειραμάτων, η οποιαδήποτε άλλη καταστροφική επίδραση του CERN. Η φάση της επίθεσης, φαίνεται πως είναι στα τελικά της στάδια, καθώς οι hackers δημοσιεύουν video και εικόνες, προσεγμένες ως προς τα δεδομένα, φαίνεται ότι απέσπασαν τις πληροφορίες που αναζητούσαν. Το video, οι εικόνες και αλλα εσωτερικά αρχεία που δημοσίευσαν οι hackers, έρχονται ως προειδοποιήσει σε κυβερνήσεις και εταιρίες. Η Greek Hacking Scene μια σημαντικά υπολογίσιμη δύναμη στον παγκόσμιο χάρτη του διαδικτύου, φαίνεται Elite, οργανωμένη, και αναπτυγμένη σε τεχνολογικό επίπεδο.
* Δείτε τα logs που δημοσίευσε η GHS από τον Κεντρικό Server του CERN:     Click ΕΔΩ
* Βίντεο από το Youtube:     Click ΕΔΩ
* Εικόνες:
          
Ελληνική Χάκινγκ Σκηνή GHS 2012
afipnisoy
hellasxg

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger