Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Απάντηση Χρυσόστομου στον Σεραφείμ για το μποζόνιο: «Δε ζούμε στον Μεσαίωνα»

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στάθηκεστο «πλευρό» των επιστημόνων του CERN, ενώ παράλληλα τάχθηκε κατά των μεσαιωνικών αντιλήψεων ορισμένων ιεραρχών δηλώνοντας πως η ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού» δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με τα διδάγματα της Εκκλησίας.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» ο κ. Χρυσόστομος, ανέφερε ότι «ο οποιοσδήποτε παραλληλισμός μεταξύ του πειράματος του CERN για το προσδιορισμό του σωματιδίου του Χίγκς και της διδασκαλίας της Εκκλησίας περί της δημιουργίας του κόσμου από το Θεό, θεωρώ ότι είναι ανεπιτυχής από την στιγμή που συγκρίνονται δύο ανόμοια πράγματα».
«Δε νομίζω ότι υπάρχει ανησυχία από μέρους της Εκκλησίας, μάλιστα όταν ύπαρχει ένας επιστημονικός διάλογος. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε αυτά που ανακαλύφθηκαν από τα πειράματα του CERN και του ΑΤΛΑΣ, διότι προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία αλλοίωση της διδασκαλίας περι δημιουργίας του κόσμου», σημείωσε ο ιεράρχης.
Παράλληλα δεν έλειψαν και τα φίλια πυρά κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς τον οποίο «φωτογράφισε» λέγοντας πως «η αντίδραση μερικών έχει ξεκινήσει από ένα ερμηνευτικό λάθος, διότι ο τίτλος που έδωσε ο εν λόγω αστροφυσικός «το σωματίδιο Θεός», είναι ένας πάρα πολύ καλός εμπορικός τίτλος. Όμως δεν έχει καμία σχέση μ΄αυτό που μπορεί να εκφράζει στα ελληνικά ο τίτλος αυτός».
«Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε σε μεσαιωνικές αντιλήψεις και μεθόδους αντιμετώπισης ενός επιστημονικού διαλόγου», σημείωσε με νόημα ο μητροπολίτης αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς.
Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος, ανέφερε ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία και η ορθόδοξη θεολογία, μπορεί να συμμετέχει σ΄ έναν επιστημονικό διάλογο για το καλό του ανθρώπου και της κοινωνίας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger