Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΕ 100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ BRIAN P. SCHMIDT


Πηγή Αθέατη γνώση: Φανταστείτε ένα σκοτεινό σύμπαν χωρίς αστέρια, χωρίς πλανήτες, και χωρίς γαλαξίες. 

Σε 100 δισεκατομμύρια χρόνια οι αστρονόμοι θα μπορούσαν να είναι εκτός εργασίας, επειδή δεν θα υπάρχουν ουράνια αντικείμενα να παρατηρήσουν.
Το σύμπαν θα μαραζώσει, άν και οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να υπάρχουν, θα αισθάνονται πιο μόνοι από ποτέ.
Αυτή η ζοφερή εικόνα για το μέλλον παρουσιάστηκε απο τον καθηγητή Brian P Schmidt, διάσημο αστρονόμο που το 2011 πήρε το βραβείο Νόμπελ Φυσικής.
"Τα ανθρώπινα όντα θα δούνε ένα άδειο σύμπαν σε 100 δισεκατομμύρια χρόνια, όταν όλοι οι γαλαξίες θα έχουν μαραζώσει, εκτός από τον Γαλαξία που ζούμε», δήλωσε ο Schmidt, ο οποίος παρακολουθεί την 28η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU) στο Πεκίνο .
Ο καθηγητής Schmidt πήρε απο κοινού το 2011 το Βραβείο Νόμπελ στη Φυσική μαζί με τον Saul Perlmutter και τον Adam Riess για την παροχή αποδεικτικών στοιχείων ότι η διαστολή του σύμπαντος επιταχύνεται.
Πριν από την εκπληκτική ανακάλυψη τους, ήταν κοινή πεποίθηση ότι η διαστολή του σύμπαντος επιβραδύνεται.




Αυτό το εύρημα ήταν εντελώς απροσδόκητο, επειδή θεωρήθηκε ότι η βαρύτητα θα πρέπει να επιβραδύνει την επέκταση του σύμπαντος. Η καλύτερη τρέχουσα εξήγηση του γιατί το σύμπαν επιταχύνεται είναι ότι δεν υπάρχει κάποια ενέργεια να συνδέεται με κενό χώρο. Αυτή η «Σκοτεινή Ενέργεια» αποτελεί το 73% του σύμπαντος, αλλά είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί. Ας ελπίσουμε ότι μια καλύτερη κατανόηση του θα οδηγήσει σε ενοποίηση των θεωριών μας της βαρύτητας και της κβαντικής μηχανικής.
Αυτά τα καταπληκτικά ευρήματα οδήγησαν στην έρευνα για την σκοτεινή ενέργεια, μια υποθετική μορφή ενέργειας που διαπερνά όλο το χώρο και τείνει να επιταχύνει τη διαστολή του σύμπαντος.


Γνωρίζουμε ότι η Ανδρομέδα είναι γνωστή και ως M31 και είναι 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, αλλά μας πλησιάζει πολύ γρήγορα. Είναι αναπόφευκτο ότι πέφτει προς το Γαλαξία μας κάτω από την αμοιβαία έλξη βαρύτητας μεταξύ των δύο γαλαξιών και της αόρατης σκοτεινής ύλης που περιβάλλει και τους δύο. Πριν από λίγο καιρό, οι αστρονόμοι καθιέρωσαν την πορεία σύγκρουσης μεταξύ των δύο γαλαξιών . Δυστυχώς, υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την ιστορία και αυτό το κάνει ακόμη χειρότερο.


Όλοι οι γαλαξίες θα εξαφανιστούν τελικά και το Σύμπαν θα εξαφανιστεί.
Έτσι, ίσως, θα πρέπει να βρούμε αυτούς τους εξωγήινους πολιτισμούς σύντομα, γιατί αν ο καθηγητής Schmidt είναι σωστός, δεν θα υπάρχει κανείς να αναζητήσουμε σε 100 δισεκατομμύρια χρόνια.
Με αυτόν τον τρόπο όλα θα τελειώσουν μια μέρα.
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger