Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 2012 ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣ»






Πηγή Αθέατη γνώση:Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στη χώρα καταγωγής τους  στο Λονδίνο φέτος. Για να αρχίσουν την Τετάρτη, 29 Αυγούστου, τα παραολυμπιακά παιχνίδια τίθενται ως στόχος να εμπνεύσουν μια παραγωγή. Αλλά αυτή τη φορά αντί ενός θέματος του παρελθόντος της Μεγάλης Βρετανίας ’ όπως τονίζεται σε τελετές γύρω από την ιστορική βιομηχανική επανάσταση και την ακμή της ροκ μουσικής, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα επικεντρωθoυν στο μέλλον. 

Το θέμα των παιχνιδιών είναι "Ο διαφωτισμός", όπως περιγράφεται από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές  Jenny Sealey και Bradley Hemmings.
Υπάρχει η συνήθης μυστικότητα που περιβάλλει την εκδήλωση, όμως έχουν κυκλοφορήσει μερικές λεπτομέρειες για να ανοίξουν τις ορέξεις μας. Το καστ θα περιλαμβάνει πάνω από 3.000 ενήλικες εθελοντές, 100 εθελοντές παιδιά,και πάνω από 100 επαγγελματίες εκτελεστές. Επιπλέον 50 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των τραυματιών μελών των ενόπλων δυνάμεων, και θα εκτελεστούν δεξιότητες τσίρκου.


«Διαφωτισμός» Ο τίτλος φέρνει μαζί το ιστορικό με το παρόν και, την υπερβολή του Boyle, που θα αναδείξει το πώς οι άνθρωποι έχουν αλλάξει την κοινωνία μέσα από τους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ισότητα - από την εμφάνιση του κινήματος του Διαφωτισμού, ο οποίος υπερασπίστηκε τον λόγο κατά τον 17ο και 18ο αιώνα στη σύγχρονη ημέρα όπου η ισότητα της αναπηρίας νομοθετείται στο νέο νόμο περί ισότητας. 

Το κίνημα του Διαφωτισμού  προκάλεσε τη δεισιδαιμονία και την αδιαλλαξία  συμπεριλαμβανομένων  των επικρατουσών ιδεών  ότι η αναπηρία συνδέεται με το κακό και τη μαγεία. 
Η τελετή έναρξης θα είναι μέρος μιας συνέχειας στο ταξίδι της ισότητας στην αναπηρία, όπου οι σημερινές αντιλήψεις των ανθρώπων της αναπηρίας θα πρέπει να αμφισβητηθούν. 



Bradley Hemmings και Jenny Sealey ποζάρουν στην κάμερα με έναν σιδερένιο γίγαντα στο Greenwich και Docklands Φεστιβάλ στο Πάρκο του Αγίου Alfege στις 24 Ιουνίου, 2011 στο Λονδίνο, μετά την ανακοίνωση ότι θα έιναι οι καλλιτεχνικοί διευθυντές για την Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.


Επίσης γνωστός ως Παραολυμπιακός Ύμνος, ο Ύμνος των Παραολυμπιακών παίζεται όταν ανεβαίνει η σημαία. Πρόκειται για ένα μουσικό κομμάτι, "Ύμνος de Lavenir" (en."Ύμνος του Μέλλοντος») σε σύνθεση του Thierry Darnis. Ο ύμνος εγκρίθηκε από την IPC τον Μάρτιο του 1996. (YouTube) 



αθέατη γνώση

Οι Φωτισμένοι
«Η ηλικία του Διαφωτισμού (ή απλά του Διαφωτισμού ή της ηλικίας του λόγου) ήταν ένα πολιτιστικό κίνημα των διανοουμένων του 18ου αιώνα στην Ευρώπη και τις αμερικανικές αποικίες. Σκοπός του ήταν να μεταρρυθμίσει την κοινωνία με τον λόγο (και όχι την παράδοση)  και να προωθήσει τη γνώση μέσω της επιστήμης. 
Προώθησε την επιστήμη και τη διανοητική ανταλλαγή και αντέταξε τη δεισιδαιμονία, την αδιαλλαξία και τις καταχρήσεις από τη Εκκλησία και την Πολιτεία.»


"Επιστημονικά πειράματα, όπως αυτό που απεικονίζεται εδώ προσφέρθηκαν ως συναρπαστικές παραστάσεις για το κοινό στα μέσα του δέκατου όγδοου αιώνα. Ενας φιλόσοφος δίνει μια διάλεξη στο πλανητάριο (1765), βλέπουμε την επίδειξη ένα πλανητάριο, και ένα μηχανικό μοντέλο του ηλιακού συστήματος που χρησιμοποιείται για να αποδείξει τις κινήσεις των πλανητών γύρω από τον ήλιο-κάνοντας το σύμπαν να φαίνεται σχεδόν όπως ένα ρολόι. "

Αν και η εποχή του Διαφωτισμού έδωσε έμφαση στην ελευθερία, τη δημοκρατία, την κριτική σκέψη, και την θρησκευτική ανοχή, δεν ήταν μια ουτοπία από οποιοδήποτε τέντωμα. Υπήρξαν ισχυροί ηγεμόνες της εποχής, οι λεγόμενοι «φωτισμένοι δεσπότες», που καλωσόριζαν τους ηγέτες του Διαφωτισμού στο δικαστήριο, όπου σχεδιάζαν νόμους και προγράμματα για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ως απολυταρχικοί Διαφωτιστές. 

Συχνά, όταν απορρίπτεται δυνατά ένα σύστημα, η νέα δυναμική μπορεί να είναι εξίσου ενθουσιώδης.Το αποτέλεσμα του κενού της εξουσίας ήταν γεμάτο από νέα όργανα ελέγχου, με μυστικές κοινωνίες όπως οι Ελευθεροτέκτονες, και το Τάγμα των Illuminati. 

Και επίσης, ο Διαφωτισμός ήταν μια εμπύρετη περίοδος αθεϊστικής σκέψης και προπαγάνδας. Πολλοί από τους κύριους φιλοσόφους του χρόνου ήταν άθεοι ή θεϊστές, που αντιτάχθηκαν στην πολιτιστική και πολιτική ηγεμονία που ασκήθηκε από το Βατικανό και τα στρατεύματα κλονισμού του, και τούς Ιησουίτες . Ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής, κοινωνικής και λογοτεχνικής δραστηριότητας του Διαφωτισμού, χαρακτηρίστηκε από μια αποκήρυξη του χριστιανισμού, και τη διατύπωση των δογμάτων που απαιτούν το διαχωρισμό, εάν όχι την ολοκληρωτική κατάργηση, του κράτους και της εκκλησίας. 

Δεν ήταν τυχαίο ότι αυτές οι ομάδες, και τα προϊόντα της εποχής τους, θα «διαφώτιζαν» και «φωτίζουν». Οι όροι αυτοί περιγράφονται στην ώθηση στην ανακάλυψη, την κατανόηση, την εκπαίδευση, τις νέες τεχνολογίες και τις επιστήμες - όλα έρχονται στο φως, και δεν γεμίζουν με τη λαμπρότητα του Θεού, αλλά με την φωτεινή συνείδηση ​​της ανθρωπότητας και της ανθρώπινης διάνοιας.

Τώρα, ο «Διαφωτισμός» των νέων ανθρώπων είναι αυτό που πιθανόν θα είναι στην ημερήσια διάταξη για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του 
2012

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger